To forum używa plików cookies
To forum wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji o Twoim logowaniu, jeśli jesteś zarejestrowany, oraz informacji o Twojej ostatniej wizycie, jeśli nie jesteś zalogowany. Pliki cookies to niewielkie pliki tekstowe zapisywane na Twoim komputerze; cookies ustawiane przez to forum mogą być używane wyłącznie na tej stronie i nie stanowią zagrożenia dla bezpieczeństwa. Cookies na tym forum śledzą również, które tematy zostały przez Ciebie przeczytane oraz kiedy miało to miejsce. Prosimy o potwierdzenie, czy akceptujesz, czy odrzucasz zapisywanie tych plików cookies.

Niezależnie od wyboru w Twojej przeglądarce zostanie zapisany plik cookie, aby zapobiec ponownemu zadawaniu tego pytania. W każdej chwili będziesz mógł zmienić ustawienia cookies, korzystając z linku w stopce strony.

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arduino

.jpg   rotor.jpg (Rozmiar: 34.98 KB / Pobrań: 2,379) sterownik rotora - dokładnie taki tft jak piszesz

Dodam jeszcze, że oprócz arduino i fritzinga jest jeszcze Processing - czyli język na peceta - praktycznie zgodny ze składnią arduino, pozwalający na wspólne działania.
aaaa
najważniejsze!!!!
http://blog.radioartisan.com/
klucz, atu, sterownik- można się wiele nauczyć
oprócz tego proponuję przeglądnąć oproramowanie multiwii do quadcopterów - też niezła szkoła - chociaż nie związana bezpośrednio z naszą branżą.
Z tych plików nauczyłem się wreszcie jak podzielić sketch na kilka plików (modułów) do późniejszego niezależnego wykorzystania. taki rodzaj gotowych funkcji do których przekazujesz dane. Program się staje znacznie czytelniejszy.

uff. na razie tyle.
Może faktycznie powolutku ruszyć temat. Co prawda kilku znajomych ortodoksyjnych programistów patrzył na mnie krzywo - ale mnie się podoba ogromnie.

(nawet waterfall na tym widziałem)

MAc
mrn

Wiadomości w tym wątku
Arduino - przez SQ9MDD - 30-06-2013, 13:28

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości