Tak, jak najbardziej gromadzę bibliotekę techniczną, dotychczas gromadziłem pozycje z elektrotechniki i elektroniki (podr. szkolne itp. mam trochę braki z tego jeszcze niestety ) i teraz już chcę iść w stronę radiotechniki. To są moje poczatki i jak najbardziej jestem nastawiony na to aby książka wprowadziła mnie nawet w te ogólne zasady ,pojęcia i teorie (np. propagacja fal).
Wcześniej jeszcze kupiłem sobie"radiotechnika bez wielkich problemów" O. Liman, napewno niezbyt aktualna ale jak sam mówisz, chodzi o te ogólne zasady i np. podstawowe układy generatorów, są schematy i objaśniona zasada działania i oto mi chodzi. Mam też wszystkie części " elektronika łatwiejsza niż przypuszczasz" i też sobie chwale, bo niestety jak widać nawet takich żeczy niemiał mi kto wytłumaczyć.
Jeślichodzi o programowanie procków to nie nie to narazie w ogóle nie wchodzi w gre,nie ten stopień zaawansowania
i zresztą do tego jest raczej literatura.
Dzięki w ogóle za odzew.
Wcześniej jeszcze kupiłem sobie"radiotechnika bez wielkich problemów" O. Liman, napewno niezbyt aktualna ale jak sam mówisz, chodzi o te ogólne zasady i np. podstawowe układy generatorów, są schematy i objaśniona zasada działania i oto mi chodzi. Mam też wszystkie części " elektronika łatwiejsza niż przypuszczasz" i też sobie chwale, bo niestety jak widać nawet takich żeczy niemiał mi kto wytłumaczyć.
Jeślichodzi o programowanie procków to nie nie to narazie w ogóle nie wchodzi w gre,nie ten stopień zaawansowania
i zresztą do tego jest raczej literatura.Dzięki w ogóle za odzew.
SQ7SOW