Koleżankom i Kolegom Radioamatorom, Krótkofalowcom,
Konstruktorom i Waszym Rodzinom – w tych trudnych czasach –
po dotkliwej awarii naszego forum
Pogodnego czasu po Bożym Narodzeniu,
Dosiego Nowego Roku
oraz Radosnych Trzech Króli

Życzy Zespół Home Made

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Skrzynka antenowa HMG-easyATU
Witam Wszystkich Kolegów!

W kwietniu rozpocząłem montaż easyATU. Zamówiłem 3 fabryczne płytki z czego 2 sprzedałem. Jedną która u mnie została, właśnie montuję. Na zdjęciu widać na jakim jestem etapie. Brakuje obecnie kondensatorów, cewek oraz przewodów łączących. Cewki nawinę w przyszłym tygodniu. Mam pytanie odnośnie kondensatorów.

1. Czy któryś z kolegów robił testy na kondensatorach SMD ? Jakich używał ? Jaką moc wytrzymują. Skrzynka ma mieć zastosowanie z transceiverem max 100W.

2. Kolejne dotyczy modyfikacji przy procesorze atmega8 od strony druku. Czy w zastosowanej wersji PCB 1B, też powinienem wykonać ową modyfikację ?

Skrzynka jest pierwszym układem który składam z zastosowaniem mikroprocesorów. Pierwsze programowanie już za mną, Skrzynka ładnie mnie przywitała i z tego co widzę, przyjmuje komunikaty. Jedynie nie mogę rozszyfrować do końca, jakim komunikatem skrzynka potwierdza odebranie komunikatu ? Obecnie komunikatu poznaję po tym, że terminal odbiera jakieś pakiety. Prawdopodobnie, jak podłączę przekaźniki to rozpoznam po ich załączeniu.

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Jeżeli coś przeoczyłem czytając 2x wątek, z góry przepraszam Smile

Załączone pliki
.jpg   DSCF0020.JPG (Rozmiar: 374.02 KB / Pobrań: 1,495)
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Skrzynka antenowa HMG-easyATU - przez SP5FCS - 03-10-2010, 22:41

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości