25-11-2012, 18:54
Dawno nic nie pisałem a pora na to . Przełączniki zrobione ale jeszcze nie zainstalowane , bo brakło czasu na postawienie anten .Co do błędów opisywanych wcześnie trzeba dodać , aby między ścieżkami był możliwie jak największy odstęp bo zaczęło mi już przy 80 watach rzucać łukiem elektrycznym ( a co po dopalaczu?) .Trzeba było podfrezować zrobione ścieżki pocynować dołożyć srebrzankę i po próbach nawet 1200 w nic nie szkodzi... Ważna rzecz koledzy zwracajcie uwagę czym lakierujecie ja na szybkiego wziąłem lakier do paznokci od żony i łup dobrze że radio ma zabezpieczenia bo byłoby po końcówce --- lakier był z brokatem a on prąd przewodził . Zmyłem , w samochód, do sklepu i kupiłem taki sam ale bezbarwny .Teraz jest ok . Międzyczasie zrobiłem miniaturowy przełącznik do samochodu bo na aucie ma być 5 anten a ic706mk2g ma tylko 2 wyjścia to rozwiązałem tak , że na 1 wyjściu będzie kf + 50 na przełączniku to osobna sekcja , a na ukf osobno .Całość sterowana poprzez kabel z wnętrza .Foto wkrótce .
Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk , a rośnie popyt na święty spokój .Szanuj szefa swego - możesz mieć gorszego... Zmieniłem i teraz muszę dopiero o robotę dbać żeby nie trafić gorzej . Jak się nie ma co się lubi to się z........a żeby to mieć !!!!