Płytki są już wykonane i jadą do Andrzeja więc wkrótce pojawią się u chętnych. W sumie jest 31 kompletów więc dla wszystkich starczy. Uprosiłem Andrzeja aby wysłał moje płytki w pierwszym rzucie wtedy zacznę na forum pokazywać z detalami jak i w jakiej kolejności należy wykonywać montaż co jest jednak sprawą istotną ze względu na to, że elementy montuje się z obu stron i zbyt szybkie zamontowanie niektórych, istotnie ogranicza mozliwość montażu innych. Z gorszych wiadomości to pierwsza jest taka, że mam tylko 21 obiecanych atrap. Jeśli zatem starczy po jednej dla każdego chętnego to z tego co zostanie proponuję rozdać resztę w kolejności zgłoszeń. Poza tym oprogramowania na razie stoi w miejscu :-( Chciałem poprawić nieco prędkość programowania i kupiłem cudo o nazwie AVRProg USB v2 ale dwa egzemplarze zachowują się podobnie - pin Reset stale ma wartość logicznego zera (0V) i w żadnym z trzech środowisk programistycznych nie udało mi się uruchomić programatora (Bacscom, AVRdude, AVRstudio). Teoretycznie mam drivery zainstalowane poprawnie pod Win XP Pro ale działać nie chce :-( Trzeba się będzie dalej męczyć z wolnym programatorem przez port LPT.
L.J.
L.J.