17-07-2012, 10:44
Tak, znam to rozwiązanie, dostępne za około 80zł. Przystępna cena, gotowa płytka oraz dostępność to największe zalety tego wyświetlacza. W stosunku do mojego wyświetlacza jest mniejszy, wolniejszy, obsługa koloru wymaga 16bitów i trzeba sprawdzić jaka jest czytelność wyświetlacza przy oglądaniu pod kątem z góry (na godzinę 12).
Jednym z czynników, który miał wpływ na mój wybór wyświetlacza była również dostępność kilku modeli wyświetlaczy o różnych wielkościach i identycznym sterowaniu od strony procesora. Oprócz aktualnie zastosowanego wyświetlacza 3,5 cala jest dostępny model 4,2 oraz 5,6 cala (tak rozwojowo na przyszłość). Na zdjęciu dwa modele wyświetlacza 3,5 i 4,2 cala.
Jednym z czynników, który miał wpływ na mój wybór wyświetlacza była również dostępność kilku modeli wyświetlaczy o różnych wielkościach i identycznym sterowaniu od strony procesora. Oprócz aktualnie zastosowanego wyświetlacza 3,5 cala jest dostępny model 4,2 oraz 5,6 cala (tak rozwojowo na przyszłość). Na zdjęciu dwa modele wyświetlacza 3,5 i 4,2 cala.
73 Adam