23-04-2012, 20:42
Przedprowadziłem reintalację sterownika dla FT232RL i załadowałem aktualną ze strony producenta http://www.ftdichip.com/ . W sumie to sterownik ten zaproponowany wcześniej przez Windows-XP okazał się identyczny z aktualną wersją producenta dla wersji VCP = Virtualny Com Port wersja 2.8.14.0. Tak więc sytuacja nie zmieniała się. Port USB z konwerterem kontaktuje sie w obydwie strony z innym portem RS-232 i jest OK (program Monitor), ale z NWT-200 nie ma prawidłowej wspólpracy. Spróbuję jeszcze wersji D2XX Direct drivers. Cały czas praca NWT-200 wprost poprzez port RS-232 jest prawidłowa. Ciekawostka !?.
Czytam jak inni "dopasowują" konwerter USB/SerialPort z takim co pracuje poprawie. Nie lubię takiego "dopasowywania", lubię jak coś się dzieje w wytłumaczalny sposób hi. Będę dalej drążył, jak mnie sie uda dam znać.
73 Bogdan, SP3IQ.
Czytam jak inni "dopasowują" konwerter USB/SerialPort z takim co pracuje poprawie. Nie lubię takiego "dopasowywania", lubię jak coś się dzieje w wytłumaczalny sposób hi. Będę dalej drążył, jak mnie sie uda dam znać.
73 Bogdan, SP3IQ.