Koleżankom i Kolegom Radioamatorom, Krótkofalowcom,
Konstruktorom i Waszym Rodzinom – w tych trudnych czasach –
po dotkliwej awarii naszego forum
Pogodnego czasu po Bożym Narodzeniu,
Dosiego Nowego Roku
oraz Radosnych Trzech Króli

Życzy Zespół Home Made

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SDR-RADIO
Witam.
Ja używam bardzo często następującego oprogramowania SDR jak widać na fotce 2 razy SDR czyli sterowanie Hamradiodeluxe (steruje bardzo wieloma trx-ami) do dekodowania PowerSDR-IF Stage jak widać na obrazku jednocześnie działa Dream (steruje bardzo wieloma trx-ami) do dekodowania DRM. PC ma procesor pentium 4 3,4GHz i 2GB ramu, w tle otwarta przeglądarka Opera(otwartych kilkanaście okien). Użycie procesora 82%, sam PowerSDR-IF Stage około 13 do 16%. Tutaj opis dalszej konfiguracji OPIS. A tutaj opis co jeszcze używam do SDR opis sdr, drm, itp. Oraz nieopisany powyżej SoDiRa ma nawet możliwość dekodowania FM stereo with RDS, 192k samplerate.
W konfiguracji: Hamradiodeluxe, PowerSDR-IF Stage używam także Digital Master z pakietu Hamradiodeluxe (do tzw. emisji cyfrowych) z użyciem Virtual Cable lub zwykłe kabli (w PC mam 3 karty dźwiękowe). w dolnej części obrazka 2 razy SDR widoczny kawałek strony fm am tv dab do wyszukiwania stacji profesjonalnych. No i jeszcze WEBSDR ciekawy od 0 do 20MHz w jednym kawałku. Testowałem na dwóch PC Hamradiodeluxe jeden z trx a drugi sterował zdalnie (publiczne adresy).
Obrazek z dzisiaj 14,070 MHz websdr oraz Digital DM780.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
SDR-RADIO - przez SP9FKP - 18-08-2011, 14:58

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości