Liczba postów: 27
Liczba wątków: 4
Cześć,
zmodyfikowałem firmware z repozytorium Analyzer_EU1KY_CEC_AKF, czyli wersję rozwijaną przez DH1AKF i KD8CEC na bazie EU1KY.
73
Marek SQ2KRR
Marek
Liczba postów: 224
Liczba wątków: 21
Ok ostatnia wersja, o której wiem to 1.04, po śmierci DH1AKT ostatnia modyfikacja zrobione przez EU1KY (drobne poprawki)...
taką mam obecnie w swoim analizatorze, czy tą wersje modyfikowałeś?
Liczba postów: 27
Liczba wątków: 4
Tak, to była ta wersja.
Marek
Liczba postów: 224
Liczba wątków: 21
Cześć Marek,
Ponieważ mam dwa takie analizatory w tej samej wersji sprzętowej (z S21), do jednego wgrałem Firmware 2026_PL.
Podoba mi się inetrface graficzny – ujednolicony , wcześniej zlepek wersji kilku autorów.
Zrobiłem tradycyjne kalibracje HW, OSL,S21 oraz kilka podstawowych pomiarów – działa ok…
Jedynie po wejściu w S21 nie pojawia się wykres czasami tylko mignie i czarny ekran trzeba kliknąć w ekran pojawi się wybór częstotliwości, po wybraniu pojawia się ekran z wykresem..
Jeżeli chodzi o grafikę to znalazłem kilka drobiazgów – przysłonięte napisy etc. pewnie to widziałeś….
Na razie nie robiłem kalibracji 2026, nie sprawdzałem też wszystkich funkcji – to przyjdzie z czasem.
Generalnie świetna robota , będę śledził uważnie rozwój, oraz testował w miarę możliwości, jak już wspomniałem mam 2 sztuki i mogę łatwo porównać działanie wersji firmware oryginalnej oraz Twojej 2026_PL.
Pozdrawiam
Marek SQ7BCN