Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Piligrim
Na prośbę Kolegi SQ8LUV zamieszczam opis płytki CW do Piligrima, może komuś jeszcze się przyda. Ja nie składałem tej płytki więc nie mam w tym temacie doświadczenia. 73 Adam.

Załączone pliki
.pdf   Piligrim_CW.pdf (Rozmiar: 1.86 MB / Pobrań: 414)
73 Adam
Odpowiedz
Bardzo dziękuję.
Mam też ten plik również w języku polskim gdyby ktoś potrzebował.
Mam przy okazji pytanie do kolegów którzy zbudowali Piligrima: czy jest płytka PCB do filtrów LPF która ma wszystko to, co jest na załączonym pdf-ie? Bo ja mam PCB z filtrami w/g SP2JJH, ale tam jest tylko miejsce na przekaźniki i filtry, natomiast nie uwzględnione są źadne dodatkowe układy i złącza potrzebne do pełnej komunikacji z płytą główną Piligrima, syntezy oraz płytką filtrów pasmowych, a które widnieją na tym pdf-ie. Nie wiem czy szukać takiej kompletnej PCB, czy po porostu dorobić płytkę z brakującymi układami i złączami .
.pdf   LPF_SP2JJH.pdf (Rozmiar: 418.97 KB / Pobrań: 565)

edit:
A czy ma ktoś z szanownych Kolegów może schemat do tej płytki LPF? Byłbym bardzo wdzięczny
LPF_góra
LPF_dół

edit 2:
Ok, znalazłem. Oba moje pytania nieaktulane.
Odpowiedz
Z okazji ponownego uruchomienia SP-HM , zebrało mi się na podsumowanie , PILIGRIMA uruchomiłem w marcu 2012 roku i od wtedy stał się moim TRX na stałe, dołożyłem do niego PA 200W i antenę Hex Beam + GP 40m . Pracuję tylko SSB i lubię uganiać się za DX'ami mija właśnie 14 lat i podsumowałem co jest możliwe w XXI wieku na SSB używając trx home made .
1. wykonałem 14 615 QSO
2. zaliczyłem 317 DXCC z czego do dziś potwierdziło się 314
3.w rozliczeniu chelenge 1847DXCC potwierdzonych 1685 DXCC
konstrukcja okazała sią stabilna, trwała, bezawaryjna i skuteczna do dziś.
Na tyle przypadła mi do gustu iż postanowiłem powtórzyć ją w zmienionej szacie graficznej , upychając wszystko w obudowie po radiotelefonie RADMOR . Mam też w planach zastosowanie jednej z syntez UT5QBC i zamiast Noth filter , układu Piotra SP9LVZ ,DSP COMBO opisanego w jednym z wątków tu na SP-HM .  Na załączonych foto stara i nowa konstrukcja PILIGRIM THT .

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedz
Interesują mnie PCB do Pilgrima V3 (SMD). Ktoś coś mogłby podpowiedzieć?
Pozdrawiam
Jerzy Skolimowski
SP5MBM
Odpowiedz
( 10 godzin(y) temu)SP5MBM napisał(a): Interesują mnie PCB do Pilgrima V3 (SMD). Ktoś coś mogłby podpowiedzieć?
Pozdrawiam

Jerzy, gdzieś miałem tą płytkę, muszę poszukać. Ostatnio się natknąłem na wersję przewlekaną zmontowaną nie uruchamianą. Synteza Oleg9 też gdzieś się poniewiera. Dam znać na PW jak znajdę tą płytkę.
73! Zbyszek
Odpowiedz
( 4 godzin(y) temu)SP6LTP napisał(a): Jerzy, gdzieś miałem tą płytkę, muszę poszukać. Ostatnio się natknąłem na wersję przewlekaną zmontowaną nie uruchamianą. Synteza Oleg9 też gdzieś się poniewiera. Dam znać na PW jak znajdę tą płytkę.

Oki, spotkałem się z opinią, że wersja SMD jest porażką a wersję THT są w porządku. O co kaman?
Jerzy Skolimowski
SP5MBM
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: SP6LTP, 3 gości