Threads: 9
Polecam temat na forum :
Elektroda
Ciekawy ze względu na prostotę wykonania , koszt elementów około 50 zł.
Robiąc w SMD pcb ma wymiary 40x30mm .Oprogramowanie nadal w fazie rozwojowej. Wykonałem testowo , działa bez problemu - bardzo wygodne narzędzie
Threads: 13
Witam
Popieram, popełniłem to kiedyś i jestem bardzo zadowolony
Piotr
Threads: 4
Witam.przegladajac strone radio-hobby.org trafilem na dosc ciekawy projekt miernika i byc moze tego samego ale inaczej rozpracowanego. Nawet symulacje zrobiono w Proteusie.
http://radio-hobby.org/modules/news/arti...toryid=592 . Pozdrawiam.
Threads: 2
Którą wersję robiliście: z Elektrody (Atmega8) czy z Elektora?
Threads: 1
Nie bardzo widzę taki tester ,do zabawy tak ale żeby sprawdzić parametry w warunkach rzeczywistych ,nic z niego nie wyczytamy.A testowałem tranzystory,diody ,polowe na sprzęcie firmy HP do radarów,wzmacniaczy mocy KF ,wzmacniaczy akustycznych itd. .Jako zabawkę polecam czy tranzystor jest dobry ale charakterystyki w warunkach dynamicznych nie zobaczysz i nie sparujesz. A czy tranzystor dobry wystarczy omomierz i miernik za 20 zł to samo powie.
73!
Threads: 4
Witam. Moze kolega ma racje ale tylko czesciowo. Pomiar mosfetow na mierniku uniwersalnym to trzeba zrobic przystawke. Tak dokladnie szkoda ze zaden miernik nie pokzaje jak to kolega napisal w "warunkach rzeczywistych". Trzeba bedzie troche poczekac na ciekawsze opracowania. Pozdrawiam.