Forum HomeMade
HUSAREK DSP - Wersja do druku

+- Forum HomeMade (https://sp-hm.pl)
+-- Dział: Urządzenia nadawczo odbiorcze KF (https://sp-hm.pl/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Dział: Transceivery HomeMade (https://sp-hm.pl/forumdisplay.php?fid=48)
+--- Wątek: HUSAREK DSP (/showthread.php?tid=1866)

RE: HUSAREK DSP - SP3OSJ - 20-10-2017

.....

RE: HUSAREK DSP - SQ8MVY - 20-10-2017

Witam,

.....

RE: HUSAREK DSP - SP8UFT - 20-10-2017

Wszyscy w koło wiedzą, że wersja A jest darmowa (do pobrania), a B,C.......coś tam kosztują......ile nie wiem, bo to dopiero przede mną. Z tego co wiem to prace nad programem trwają więc mi się nie śpieszy.... Mam nadzieję, że nic nie pokręciłem.

.....

RE: HUSAREK DSP - 3Z9N - 21-10-2017

Witam,
Zamówiłem wczoraj zmontowanego Husarka DSP w DW Radio, ale mam zamiar zrobić z niego typowego SDR-a...
Co do oprogramowania na moduł STM DISKOVERY, to będzie ono aktualne dopóki moduł będzie dostępny. Jak to w praktyce bywa, za rok, czy dwa STM przestanie produkować tego DISKOVERY i projekt umrze śmiercią naturalną. Tak było już z wieloma takimi projektami.
Myślę, że zaprzęgnięcie Husarka do pracy jako SDR da o wiele większe możliwości, ale najpierw muszę sprawdzić go w działaniu. Widzę, że w Husarku DSP została zastosowana separacja magistrali I2C... Myślę, że chodzi o zakłócenia przychodzące ze sterownika. Ja mam już gotowego SDR-a, w którym nie ma separacji I2C dla układu Si570 i nie ma żadnych problemów. Mój SDR wzorowałem na projekcie HPSDR PHOENIX z tym, że klucze zastosowałem takie jak są w Husarku (3157). Jak tylko porobię próby z Husarkiem, to podzielę się moimi uwagami. Jeśli będzie tak dobry jak mój projekt, to będzie to bardzo dobra platforma do budowy SDR-a. Do tej pory nie było na polskim rynku gotowej taniej płytki transceivera SDR, więc Husarek ma szansę...
Pozdrawiam.

RE: HUSAREK DSP - SP8UFT - 21-10-2017

(20-10-2017, 21:38)SP3OSJ napisał(a): OK, to może ktoś wie co to jest wersja B i wersja C i jak wygląda kolportaż takiego oprogramowania?.
Cytat z postu 310 Otrzymałem od Tomka, twórcy oprogramowania Husarka DSP moduł z wgranym oprogramowaniem B które zawiera: VFO A i B, CAT oraz SPECTRUM.
W wersji C wyświetla np częstotliwość po podłączeniu trv...co jeszcze nie pamiętam....Napisz na priw do autora i będziesz wszystko wiedział, a nie zadajesz pytania jak SP9AKI na forum PKI Smile

RE: HUSAREK DSP - SPO3O2OL - 21-10-2017

(21-10-2017, 8:08)SP8UFT napisał(a): Napisz na priw do autora i będziesz wszystko wiedział, a nie zadajesz pytania jak SP9AKI na forum PKI Smile

To nie blog a forum,tu zadaje się pytania i czyta odpowiedzi Tongue

RE: HUSAREK DSP - SP8UFT - 21-10-2017

(21-10-2017, 10:08)SPO3O2OL napisał(a):
(21-10-2017, 8:08)SP8UFT napisał(a): Napisz na priw do autora i będziesz wszystko wiedział, a nie zadajesz pytania jak SP9AKI na forum PKI Smile

To nie blog a forum,tu zadaje się pytania i czyta odpowiedzi Tongue
To też na ile mogłem na tyle odpowiedziałem....ewolucja softu cały czas trwa więc pytanie u źródła to najlepszy sposób uzyskania aktualnych informacji. Wysłałem pytanie do autora co aktualnie zawiera najnowsza wersja, nad czym trwają prace (może warto poczekać.....tydzień, dwa, miesiąc) i o kanały dystrybucji. Pozostaje tylko czekać na odpowiedź

RE: HUSAREK DSP - SP3OSJ - 21-10-2017

.....