![]() |
|
Analizator EU1KY - Wersja do druku +- Forum HomeMade (https://sp-hm.pl) +-- Dział: Technika Antenowa (https://sp-hm.pl/forumdisplay.php?fid=9) +--- Dział: Pomiary antenowe (https://sp-hm.pl/forumdisplay.php?fid=44) +--- Wątek: Analizator EU1KY (/showthread.php?tid=1869) |
RE: Analizator EU1KY - SP8GPQ - 18-05-2019 Dzięki Pweł . Działa mi ! uruchomiłem AA 1400. RE: Analizator EU1KY - SQ8MVY - 18-05-2019 Świetnie Tadku ! Teraz możesz szukać ustawień w tej nowszej wersji, bo wiadomo teraz, że połączenie i komunikacja z analizatorem działa poprawne. RE: Analizator EU1KY - SP8GPQ - 18-05-2019 (18-05-2019, 9:37)SQ8MVY napisał(a): Świetnie Tadku !Dziękuję Paweł za pomoc . Pozdrawiam. Tadek RE: Analizator EU1KY - EC4AGT - 18-05-2019 A mi nie dziala Opisze jak wszystko instalowalem krok po kroku 1 Pobralem Antscope 2 Pobralem sterownik portu ST 3 Zainstalowalem sterowniki ST 4 Po wejsciu do menadzera mialem w zakladce Inne urzadzenia zanaczone na zolto dwa foldery Urzadzenie nie znane i ST-Link Debug 5 W kazdym z nich zaznaczylem opcje aktualizuj sterowniki i recznie wybralem miejsce gdzie rozpakowalem sterowniki portu. Po aktualizacji zolte oznaczenia zniknely 6 W menadzerze pokazuje ze jest podlaczony do COM 13 7 Uruchamiam program Anskope i wybieram AA170 8 Na dole w okienku pokazuje ze wykryl AA170 9 Wybieram port 13 w programie ale wyskakuje blad I na tym konczy sie uruchomianie Ja ma w analizatorze wersje EU1KY AA v3.od mod DH1AKF Build 2018-10-20 Te same sterowniki probuje zainsatlowac w laptopie i ten w ogole nie chce ich aktualizowac. Tez jest Windows 7 RE: Analizator EU1KY - SP8GPQ - 18-05-2019 Witaj Wojtek . Ja zmieniłem port na niski COM1 i prędkośc trzeba ustawić taką jak w analizatorze (pokazana w config) Program który miałem AntScope2 mi nie działa . Użyłem program ten który wskazał Paweł . program działa bez instalacji . Trzeba w programie wybrać urządzenie AA (liczba) . U mnie 1400 bo urządzenie pracuje do 1 GHz . Jeżeli to zrobisz powinno się połączyć . Koniecznie otwarte okno główne . RE: Analizator EU1KY - EC4AGT - 18-05-2019 Tak , rozumiem ale w moim przypadku tam gdzie sa porty nie pokazuje ze jest zainstalowany wirtualny port st. Dlatego tez teraz próbuje z innymi sterownikami , starszymi.V1.4.0 ani z V1.3.0 . Z żadnymi nie pokazuje ze jest zainstalowany wirtualny port LT A to okno główne to o co chodzi ? Które to jest ? RE: Analizator EU1KY - SP8GPQ - 18-05-2019 Czy ktoś z kolegów może ocenić wykresy zawarte w tym pliku Spróbuj ten od Pawła . Tam jest link. RE: Analizator EU1KY - EC4AGT - 18-05-2019 Tez próbowałem , teraz wyciagnolem jeszcze starszy laptop z WIN XP , jak nie pójdzie to sobie dam spokój , sa inne rzeczy do zrobienia RE: Analizator EU1KY - SP8GPQ - 18-05-2019 (18-05-2019, 17:05)SP8GPQ napisał(a): Czy ktoś z kolegów może ocenić wykresy zawarte w tym pliku (18-05-2019, 17:42)EC4AGT napisał(a): Tez próbowałem , teraz wyciagnolem jeszcze starszy laptop z WIN XP , jak nie pójdzie to sobie dam spokój , sa inne rzeczy do zrobienia Ja mam Win7 . Czy sprawdziłeś prędkosć w urządzeniu . I czy zmieniłeś domyślną na taką jak jest w urządzeniu . To ważne. Com w urządzeniu i komputerze musi być ten sam i ta sama prędkość. RE: Analizator EU1KY - EC4AGT - 18-05-2019 Nie , prędkości jeszcze nie zmieniałem bo w administratorze nie pokazuje mi ze mam zainstalowany wirtualny port ST. Zas kiedy w programie antscope wybieram port pokazuje ze mam ich od 0 de XXX ale zakładka do wyboru prędkości nie dziala. Podejrzewam ze w tej chwili problemem jest to aby komputer wykrył wirtualny port , później będzie reszta. Został mi jeszcze jeden laptop ,ale na później bo teraz nic sensownego mi nie przychodzi do głowy. Wszystkie komputery sa stare jak ja i ich procesor jak mój mozg już nie działają za dobrze je je je |