Forum HomeMade

Pełna wersja: Poszukuję rdzeni...
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam! 
Jak w temacie. Poszukuję rdzeni toroidalnych na fale długie. Potrzebuję zmontować kilka obwodów na p.cz. 200 kHz i okazuje się że nie posiadam takowych. Poza tym potrzebuję małe wymiary o średnicy do 10 /12 mm. Były takie w starych ładowarkach do akumulatorów NMT 450. Najlepiej zielone! Najwyższa przenikalność. Może komuś przeszkadzają w szufladach? 4 - 6 sztuk? Jak na zdjęciu. [attachment=16176]
Jutro sprawdzę na płytkach przetwornic od świetlówek, chyba tam były.
Jak nie będzie to zostaje aledrogo.
https://allegro.pl/produkt/10-sztuk-ziel...8192855162
Super. Ja kilka powinienem także mieć ale nigdy nie zwracałem uwagi że TO będzie kiedyś potrzebne. Zerknij bo ja wywaliłem te przetwornice zaraz po wymontowaniu tranzystorów. Pozdrawiam! SP3SUZ
Znalazłem tylko 3 sztuki , 14,4x8,7 mm grubość 5,3 mm .AL około 7000.
Pozostałe to po jednej dwie sztuki.
Mam około 10 przetwornic z takimi zielonymi rdzeniami średnica zewnętrzna 10mm wewmetrzna 5 mm szerokość 5mm
Jak masz ochotę te przetwornice rozmontować to ja bym sie pisał na te rdzenie. Muszę wykonać kilka obwodów o cz. pośredniej 200 kHz a najlepsze są właśnie takie rdzenie. 4 - 5 sztuk. Co byś chciał w zamian?