Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Icom 706MKIIG
SQ6ILB Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 106
Dołączył: 19-01-2019
Post: #1
Icom 706MKIIG
Cześć.
Szukam kogoś kto jest w stanie poprawić kilka niedomagań lub chociaż powie, że to nieuleczalne w tym już niemłodym sprzęcie.

Poprzednik się nie popisał, kasę wziął, kontaktu brak. Nawet nie mam ochoty jeszcze raz tam wysyłać.
10-09-2020 20:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6XRN Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 12
Dołączył: 10-02-2011
Post: #2
RE: Icom 706MKIIG
A co mu dolega??????????????
19-09-2020 18:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ6ILB Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 106
Dołączył: 19-01-2019
Post: #3
RE: Icom 706MKIIG
Ech, długo by pisać.
20-09-2020 15:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6XRN Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 12
Dołączył: 10-02-2011
Post: #4
RE: Icom 706MKIIG
Zacznij to jakoś pójdzie .
Masz chociaż instrukcję ?
21-09-2020 16:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ6ILB Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 106
Dołączył: 19-01-2019
Post: #5
RE: Icom 706MKIIG
(21-09-2020 16:25)SP6XRN napisał(a):  Masz chociaż instrukcję ?
Nie no, aż taki cymbał ze mnie nie jest. Tongue

Ok.
1.
Na 70 cm znika mi TON i DUPLEX jak pokręcę gałką. Na innych pasmach nie znika. Wkurza mnie to bo albo muszę blokować zmianę częstoty poprzez "LOCK", albo nie dotykać radia.

Masz pomysł?
21-09-2020 23:20
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6XRN Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 12
Dołączył: 10-02-2011
Post: #6
RE: Icom 706MKIIG
A robiłeś RESET do ustawień fabrycznych ?

.pdf  IC 706_PL.pdf (Rozmiar: 4.36 MB / Pobrań: 15)

Zobacz na stronie 52
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-09-2020 14:45 przez SP6XRN.)
22-09-2020 14:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ6ILB Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 106
Dołączył: 19-01-2019
Post: #7
RE: Icom 706MKIIG
Reset robiłem, nic to nie daje. To co podałeś to jest do 706 i on nie ma 70 cm, a ja mam 706mkIIg.

.pdf  050_IC706mkIIg_user.pdf (Rozmiar: 1.87 MB / Pobrań: 19)
Po polsku też mam, ale jest za duży plik i nie da się dołączyć.
22-09-2020 15:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6XRN Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 12
Dołączył: 10-02-2011
Post: #8
RE: Icom 706MKIIG
Zgadza się to 706 ale funkcje są takie same .
Masz tabelę ustawień serwisowych ??
Może ktoś coś tam namieszał .
Mam gdzieś papierową wersję ustawień funkcji serwisowych jak ją odnajdę to sprawdzę czy coś tam można nawywijać .
A może do doktora , ja w moim nie miałem takich rewelacji .
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-09-2020 19:17 przez SP6XRN.)
23-09-2020 19:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ6ILB Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 106
Dołączył: 19-01-2019
Post: #9
RE: Icom 706MKIIG
Hej.
Nie wiem czy mam tabelę, nie przypominam sobie. U doktora był. Niby jakiś sposób znalazł, ale po restarcie zawsze się ta dolegliwość odnawia, więc to nie jest rozwiązanie problemu.
23-09-2020 20:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6XRN Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 12
Dołączył: 10-02-2011
Post: #10
RE: Icom 706MKIIG
Postaram się pod koniec tygodnia poszukać , jak będę w domu .
28-09-2020 16:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości