Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Icom IC 7300 biały ekran
SQ2RPK Offline
Andrzej
*

Liczba postów: 30
Dołączył: 13-11-2016
Post: #1
Icom IC 7300 biały ekran
Przepraszam, jeśli łamię zasady forum, ale nie wiem, gdzie mam zapytać.
Mój Icom 7300 po włączeniu wyświetla tylko biały ekran. Cała reszta sprawna. Jeśli popatrzeć na ekran pod dużym kątem, to widać słabo zawartość ekranu. Kto serwisuje Icoma w Polsce? Może ktoś z kolegów podjąłby się naprawy?
01-12-2019 20:08
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ6ILB Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 80
Dołączył: 19-01-2019
Post: #2
RE: Icom IC 7300 biały ekran
Zadzwoń, zapytaj:
http://www.e-alcom.pl
01-12-2019 20:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
AdamC Offline
Użytkownik
***

Liczba postów: 101
Dołączył: 28-05-2010
Post: #3
RE: Icom IC 7300 biały ekran
Jak możesz to sprawdź sygnał DISP na R103 moduł Front Unit w stosunku do masy, lub złączu J101 noga 10. Jest to załączenie, wyłączenie LCD.
01-12-2019 22:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SO4ATA Offline


Liczba postów: 5
Dołączył: 05-02-2019
Post: #4
RE: Icom IC 7300 biały ekran
(01-12-2019 20:08)SQ2RPK napisał(a):  >> Kto serwisuje Icoma w Polsce?

Polskę obsługuje oddział niemiecki
https://www.icom-shops.de/#kontakt
Ickstattstraße 16, 80469 München
info @ icom . de
+49 89 20 20 82 30

Ale najpierw zapytaj Rafała SQ5FWR
pracuje w sklepie internetowym http://www.ERcomER.pl
a sporo wie Smile

W razie potrzeby:
Spares Dept. Icom(UK) Ltd.
Tel. No. 01227 741741
Email spares @ icomuk . co . uk
Web http://www.icomuk.co.uk

Ja szukałem wszędzie (Niemcy, Anglia, Japonia) a w końcu kupiłem potrzebne części w radioparts.com w USA.

P.S. Sprawdziłeś napięcia? tak jak Ci sugerował AdamC? - to dobra rada - bo będziesz wiedział w którą stronę dalej szukać!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-12-2019 9:26 przez SO4ATA.)
05-12-2019 9:26
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ2RPK Offline
Andrzej
*

Liczba postów: 30
Dołączył: 13-11-2016
Post: #5
RE: Icom IC 7300 biały ekran
Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Napięć jeszcze nie sprawdzałem (brak czasu) Planuję to zrobić w sobotę. Jak tylko wszystko pomierzę - podam wyniki.
Pozdrawiam
Andrzej
Sprawdziłem napięcie na 10 nóżce - 0,215V. Więcej nie grzebię. Brak odpowiednich narzędzi i umiejętności.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj 9:20 przez SQ2RPK.)
Wczoraj 9:20
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości