Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Scalony przekażnik? FSA3157, MAXIM4561
SP9KN Offline
Przemek
***

Liczba postów: 182
Dołączył: 18-10-2011
Post: #1
Scalony przekażnik? FSA3157, MAXIM4561
Czy kojarzy ktoś symbol układu takiego jak FSA3157, MAXIM4561?
Potrzebuje ale na wyższe napięcie - 15V a nie mogę znaleźć...
29-05-2017 7:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Offline
Paweł
****

Liczba postów: 321
Dołączył: 30-07-2011
Post: #2
RE: Scalony przekażnik? FSA3157, MAXIM4561
Witam,

Napięcie 15V to zasilanie, czy jakie ma być przez klucze przenoszone ?

Popatrz za CD4066 - klucze analogowe, zasilanie do 15V.
Może również CD4051, CD4052 oraz CD4053.

Można też ADG201A, ADG202A, MAX333
Niestety wszystkie te układy są w dużo większych obudowach, niż wymienione przez Ciebie.


.pdf  cd4066b.pdf (Rozmiar: 1.24 MB / Pobrań: 36)

.pdf  CD4051.pdf (Rozmiar: 179.23 KB / Pobrań: 28)

73 Paweł
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-05-2017 9:00 przez SQ8MVY.)
29-05-2017 8:47
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5BMP Offline
Janusz
****

Liczba postów: 487
Dołączył: 02-11-2010
Post: #3
RE: Scalony przekażnik? FSA3157, MAXIM4561
Co ten przekaźnik ma przełączać ?
29-05-2017 8:59
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9KN Offline
Przemek
***

Liczba postów: 182
Dołączył: 18-10-2011
Post: #4
RE: Scalony przekażnik? FSA3157, MAXIM4561
Napięcie rzędu 13,8V i prąd 100mA...
Obudowa może być większa.
Można dać oczywiścię tranzystory ale po co jak taki układ może już jest...
29-05-2017 10:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5BMP Offline
Janusz
****

Liczba postów: 487
Dołączył: 02-11-2010
Post: #5
RE: Scalony przekażnik? FSA3157, MAXIM4561
Może być ?


Załączone pliki
.pdf  BTS4140N.pdf (Rozmiar: 377.03 KB / Pobrań: 161)
29-05-2017 10:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP2JQR Offline
Henryk
*****

Liczba postów: 1,086
Dołączył: 23-08-2009
Post: #6
RE: Scalony przekażnik? FSA3157, MAXIM4561
To jest chyba idealna rzecz do sterowania przekaźnikami w filtrach pasmowych. Już mi się zdarzało upalić tranzystory sterujące, a ten układ ma zabezpieczenia. Nie trzeba dorabiać limitera prądu...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-05-2017 10:57 przez SP2JQR.)
29-05-2017 10:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9KN Offline
Przemek
***

Liczba postów: 182
Dołączył: 18-10-2011
Post: #7
RE: Scalony przekażnik? FSA3157, MAXIM4561
Tak tylko potrzebuje coś ze "stykami" NC-NO...Czyli po załączeniu zasilania jedno rozwiera drugie zwiera Smile
30-05-2017 8:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP2IPT Offline
Jakub
***

Liczba postów: 221
Dołączył: 01-03-2012
Post: #8
RE: Scalony przekażnik? FSA3157, MAXIM4561
Heniek klucze tego typu sa faktycznie swietne, uzylem VNS1NV04 w sterowniku do przekaznikow zatrzaskowych - rozeszlo sie nie pamietam juz ile, ale cos kolo 50 sztuk i nikt nie zwrocil sie z pytaniem o uszkodzony "tranzystor" Smile
Zazwyczaj maja tez zwrotna informacje o wartosci pobieranego pradu - mozna to tez ladnie wykorzystac do zabezpieczen.

pz
31-05-2017 0:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości