Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak wykonac taki wskaznik
EC4AGT Offline
Wojtek
***

Liczba postów: 134
Dołączył: 05-10-2014
Post: #1
Jak wykonac taki wskaznik
Witam

W internecie znalazlem na youtube taki film. Mam prosbe do kolegow jak moge zrobic taki wskaznik.

Oto adres :

https://www.youtube.com/watch?v=q0myhA-lgUc&t=23s


Pozdrawiam
Wojtek
EC4AGT
22-01-2017 2:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ9NJE Offline
Przemek
**

Liczba postów: 91
Dołączył: 23-03-2010
Post: #2
RE: Jak wykonac taki wskaznik
https://www.youtube.com/watch?v=NjHyXi1SrZs

Przemek SQ9NJE
http://www.sq9nje.pl
22-01-2017 11:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
EC4AGT Offline
Wojtek
***

Liczba postów: 134
Dołączył: 05-10-2014
Post: #3
RE: Jak wykonac taki wskaznik
Witam
A tak po polsku to jak się nazywa taki miernik. Trudno mi to przetłumaczyć
23-01-2017 1:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5RF Offline
Robert
****

Liczba postów: 307
Dołączył: 13-03-2010
Post: #4
RE: Jak wykonac taki wskaznik
Zrobiłem ten wskaźnik i jest re-we-la-cyjny! Ekstremalnie prosty intuicyjny i będę go instalował wszędzie gdzie tylko się da. Założyłem do swojego nadajnika i jest super!! Polecam. Szukam tylko diody która miała by największy "zakres" świecenia....
A jednak nie jest t takie proste Undecided
Bez układu prostownika się nie obejdzie
w cz. degraduje diodę która świeci słabiej, słabiej, słabiej....
Ale robię taki układ na mikro płytce i będzie ok.

F.


Załączone pliki Miniatury
İmage

73 Frycz SP5RF
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-11-2017 19:47 przez SP5RF.)
13-11-2017 19:47
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości