Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tranzystorowy wzmacniacz KF/50W
SQ8NZD Offline
Adrian
****

Liczba postów: 461
Dołączył: 11-02-2011
Post: #1
Tranzystorowy wzmacniacz KF/50W
Witam Kolegów

Mam takie zapytanie..... Czy moglibyście uwspółcześnić ten wzmacniacz w.cz. do rdzeni firmy Amidon.

Nie mam w ogóle tych pręcików ferrytowych, lecz jedynie T50-2 / FT50-43

Proszę Was o poradę.

==============================================

PS. Próbowałem ustalić indukcyjność za pomocą tego programiku miniRing, ale coś nie mogę "dojść do domu" hi!

Adrian, SQ8NZD


Załączone pliki
.pdf  2.pdf (Rozmiar: 743.86 KB / Pobrań: 218)
.pdf  x1.pdf (Rozmiar: 752.42 KB / Pobrań: 174)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-11-2016 12:29 przez SQ8NZD.)
23-11-2016 11:51
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ3SWF Offline
Olgierd
*

Liczba postów: 30
Dołączył: 26-09-2013
Post: #2
RE: Tranzystorowy wzmacniacz KF/50W
Wrzuciłeś 2x ten sam plik jako załącznik.
23-11-2016 12:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8NZD Offline
Adrian
****

Liczba postów: 461
Dołączył: 11-02-2011
Post: #3
RE: Tranzystorowy wzmacniacz KF/50W
(23-11-2016 12:25)SQ3SWF napisał(a):  Wrzuciłeś 2x ten sam plik jako załącznik.

Już zaktualizowałem.

Jak Wy to Koledzy widzicie ten wzmacniacz ?

Przynajmniej powiedzcie jaką ma wartość AL ?
(23-11-2016 16:47)SQ8NZD napisał(a):  
(23-11-2016 12:25)SQ3SWF napisał(a):  Wrzuciłeś 2x ten sam plik jako załącznik.

Już zaktualizowałem.

Jak Wy to Koledzy widzicie ten wzmacniacz ?

Przynajmniej powiedzcie jaką ma wartość AL ?

Pobawiłem się miniRing i wsio program policzył Smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-11-2016 17:18 przez SQ8NZD.)
23-11-2016 16:47
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP2SGA Offline
Adam
**

Liczba postów: 50
Dołączył: 10-02-2014
Post: #4
RE: Tranzystorowy wzmacniacz KF/50W
Autor wykonał wiele wzmacniaczy i wszystkie działają.
Zrobione oczywiście na płytce drukowanej.
Zaczynanie budowy urządzenia od stopnia końcowego
nie ma sensu. A gdzie działające pozostałe (wcześniejsze) stopnie?

Życzę wytrwałości i stabilnych pomysłów Smile

Pozdrawiam
Adam
SP2SGA
23-11-2016 17:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości