Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Analizator EU1KY
SQ7BCN Offline
Marek
*

Liczba postów: 48
Dołączył: 04-11-2016
Post: #151
RE: Analizator EU1KY
Jak rozkleisz folię to zobaczysz małą płytkę z elektroniką jest podłaczona bezpośrednio do blaszek ogniwa (dlatego masz 5 kabli , najcząściej jest 3).
10-11-2016 14:26
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4LVC Offline
Zaawansowany użytkownik
****

Liczba postów: 409
Dołączył: 10-07-2009
Post: #152
RE: Analizator EU1KY
To fajnie, ale które kable do ładowarki idą lub gniazda USB?

Bogdan
10-11-2016 16:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ7BCN Offline
Marek
*

Liczba postów: 48
Dołączył: 04-11-2016
Post: #153
RE: Analizator EU1KY
Tego nie wiem bo praktycznie każda bateria ma inny układ przystosowany do urządzenia , w którym pracuje , układ elektroniczny w baterii współpracuje z układem w urządzeniu - zabezpieczenia , stabilizacja prądu , pomiar temperatury ogniwa etc. Nie nadaje się często to do podłączenia bezpośrednio pod USB.
10-11-2016 23:20
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5CGI Offline
Maciek
***

Liczba postów: 111
Dołączył: 31-05-2011
Post: #154
RE: Analizator EU1KY
Po wgraniu programu do DISCOVERY program uruchamia się ale na złączu CN7-D14 i D15 brak sygnałów SDA i SCL.
11-11-2016 1:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP8LNG Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 54
Dołączył: 13-12-2011
Post: #155
RE: Analizator EU1KY
A przelutowałeś zworki?

pozdrawiam
Paweł SP8LNG
11-11-2016 9:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5CGI Offline
Maciek
***

Liczba postów: 111
Dołączył: 31-05-2011
Post: #156
RE: Analizator EU1KY
Sygnały SDA i SCL z założenia są na złączu CN7 - D14/D15. Przełączenie zworek powoduje tylko równoległe podłączenie punktów CN5 - A4/A5 do CN7 - D14/15. Po przełączeniu zworek sygnały SDA i SCL występują jednocześnie na obydwu złączach. Ja do HUSARKA i EU1KY używam sygnałów ze złącza CN7. Po wgraniu programu HUSARKA poziom SDA/SCL 3.2V natomiast EU1KY sygnały 0V.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-11-2016 11:08 przez SP5CGI.)
11-11-2016 11:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP8LNG Offline
Początkujący
**

Liczba postów: 54
Dołączył: 13-12-2011
Post: #157
RE: Analizator EU1KY
İmage Zworki
Popatrz dokładnie.

pozdrawiam
Paweł SP8LNG
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-11-2016 12:03 przez SP8LNG.)
11-11-2016 11:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5CGI Offline
Maciek
***

Liczba postów: 111
Dołączył: 31-05-2011
Post: #158
RE: Analizator EU1KY
Problem rozwiązany. Przede wszystkim dziękuję Piotrowi SP9FKP za pomoc w uruchomieniu analizatora (teorii i metodologii pomiarów nigdy za mało). A na trudności z uruchomieniem miernika miały wpływ dwa zimne luty i jeden uszkodzony rezystor. Po dokładnym skalibrowaniu wyniki umieszczę na forum.
11-11-2016 20:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4LVC Offline
Zaawansowany użytkownik
****

Liczba postów: 409
Dołączył: 10-07-2009
Post: #159
RE: Analizator EU1KY
Panowie sądząc z tego co obserwuję na ekranie nie jest to chyba sukces. Czy na podstawie tych wskazań można wywnioskować na których elementach skupić się szukając utraconego sygnału?


Załączone pliki Miniatury
İmage

Bogdan
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-11-2016 20:22 przez SP4LVC.)
11-11-2016 20:21
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9FKP Online
Piotr
*****

Liczba postów: 915
Dołączył: 28-06-2009
Post: #160
RE: Analizator EU1KY
Jeśli zworki ustawione są w pozycji do kalibracji, oba tory powinny pokazać zbliżone wartości amplitudy ("MAG"). Sprawdź gdzie zaczynają się rozbieżności. Niestety, jest parę elementów po drodze i bez analizy się nie obejdzie.
11-11-2016 20:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości