Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 2 Głosów - 3 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HUSAREK DSP
SP5BMP Offline
Janusz
****

Liczba postów: 420
Dołączył: 02-11-2010
Post: #21
RE: HUSAREK DSP
Płytkę z Si570 wykorzystałem z poprzedniej wersji Husarka. Próby wykazały, że powinna być jako oddzielna płytka i zamocowana do konstrukcji obudowy. ( występowały stuki przy wpisywaniu danych do Si). Poszukam LAY tej płytki i dodam do postu #9. 73 Janusz.
21-09-2016 6:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
FRANTA Offline


Liczba postów: 8
Dołączył: 27-11-2010
Post: #22
RE: HUSAREK DSP
Děkuji předem také za obrázek desky. Tranzistory na "Schematu adaptera" jsou NPN že?
Pro pouhé ověření funkce SW modulu Discovery musí být připojeny všechny obvody na sběrnici I2C?
Nebo stačí jenom přes USB naprogramovat a zapnout napájení, aby se "objevil obraz" na displeji? Ať vím, že to žije.
73! Franta OK2VFS
21-09-2016 7:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5BMP Offline
Janusz
****

Liczba postów: 420
Dołączył: 02-11-2010
Post: #23
RE: HUSAREK DSP
Dziękuję kolego Franta. Schemat poprawię. Moduł Discovery po zaprogramowaniu bez podłączenia I2C pokazuje wszystkie funkcje. Vy 73, Janusz.
21-09-2016 8:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4LVC Offline
Zaawansowany użytkownik
****

Liczba postów: 331
Dołączył: 10-07-2009
Post: #24
RE: HUSAREK DSP
Moja zabawka też już odpalona. Jutro powolutku i starannie podłączę enkoder. Pośpiech niewskazany - dzisiejszy wieczór i tak uważam za bardzo udany, głównie z powodu tego, że bez zawracania komukolwiek
głowy odpaliłem moduł z programem. Trzeba dozować emocje.


Załączone pliki Miniatury
İmage

Bogdan
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-09-2016 23:00 przez SP4LVC.)
23-09-2016 22:27
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5BMP Offline
Janusz
****

Liczba postów: 420
Dołączył: 02-11-2010
Post: #25
RE: HUSAREK DSP
Ciszy mnie , że bez kłopotu odpaliłeś Bogdanie moduł. Informuję kolegów, że wszelkie dane i ustawienia są zapisywane na karcie SD, którą należy włożyć do modułu. 73, Janusz.
24-09-2016 7:42
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9-06-109 Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 31
Dołączył: 22-10-2015
Post: #26
RE: HUSAREK DSP
Jestem pod wrażeniem, to jest coś dla mnie na początek Smile a tak się składa że mam STM32F746G-Disco (w sumie myślałem że zrobię na tym generator DDS do potrzeb KF) i ma już jak widzę konkretne zastosowanie. Czy projekty płytek są tylko w formacie sprint-layout? (nie mam tego oprogramowania) - pod eagle czy altium zrobiłbym dokumentację do produkcji i puścił próbną minimalną serię.
Obudowa jaka została użyta do tego trx? Może coś z tego by się podpasowało http://www.modushop.pl/filter/category,6...ica-ep-ec- ?
Czy wykaz części gdzieś mogę znaleźć (nie doszukałem się)? Czy można prosić o dołączenie w poście #9 również dokumentacji (płytek i schematów) wykorzystanych z "poprzedniej " wersji Husarka?

Pozdrawiam
Wojtek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-09-2016 11:50 przez SP9-06-109.)
24-09-2016 11:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5BMP Offline
Janusz
****

Liczba postów: 420
Dołączył: 02-11-2010
Post: #27
RE: HUSAREK DSP
Przykro mi Wojtku, że nie masz Sprint-Layout. Ale to żaden problem. Koledze tu na Forum , któremu po prostu nie pasował ten program to przerysował ten projekt do Protela99. Zarówno schemat jak i projekty płytek. Pokazywał mi to i jestem pod wrażeniem. Tak samo proponuję abyś podobnie uczynił. Obudowę wykonałem całkowicie sam z aluminium. Płyta czołowa ma wymiar 100x190 a głębokość 195 mm. Schematu płytki PA nie posiadam. Będzie on dostępny za jakiś czas w wersji 15W i może 100W. Pozostałe schematy są wszystkie. Proponuję zajrzeć do postu: HUSAREK nowa homodyna dla każdego. Wykazu części nie planuję wykonać, ale jakbyś projektował płytki w Altium to powstałby jednocześnie wykaz części i dla wielu kolegów byłby na pewno pomocny. Pozdrawiam, Janusz.
24-09-2016 15:09
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9-06-109 Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 31
Dołączył: 22-10-2015
Post: #28
RE: HUSAREK DSP
(24-09-2016 15:09)SP5BMP napisał(a):  (...) Wykazu części nie planuję wykonać, ale jakbyś projektował płytki w Altium to powstałby jednocześnie wykaz części i dla wielu kolegów byłby na pewno pomocny. Pozdrawiam, Janusz.

Tak prawdopodobnie zrobię, ewentualnie mogę liczyć na sprawdzenie czy nie popełniłem błędów przy przenoszeniu schematów na inną platformę?
Jak będę miał komplet to oczywiście udostępnię tu na forum. Postaram się zrobić taką kompletną dokumentację.
Z drugiej strony ten program z Abacom nie jest drogi, powiedz mi czy sPlan eksportuje schemat połączeń do Sprint-Layout, bo jakoś nie umiałem się tego doszukać.
Generalnie "napaliłem się " na tego Huzarka jak szczerbaty na suchary, że aż zaraz sprawdzę program na discoverce Smile
Dziękuję Janusz za informacje.

Pozdrawiam
Wojtek
24-09-2016 15:51
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP7ROH Offline
Maciek
*

Liczba postów: 31
Dołączył: 12-03-2010
Post: #29
RE: HUSAREK DSP
Witam

Tym kolegą od projektu w Protelu99 jestem ja... Cool

Schemat, wzory płytek i spis elementów zamierzam zamieścić tu na Forum.
Ale może to jeszcze chwilę potrwać, muszę sprawdzić poprawność projektu
i pogodzić to z innymi zajęciami...

Pozdrawiam

Maciek
24-09-2016 15:51
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9-06-109 Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 31
Dołączył: 22-10-2015
Post: #30
RE: HUSAREK DSP
Z protela 99 powinienem dać radę zaimportować pliki, jeśli uznasz to za sensowne, to może udostępnisz już teraz poprzez pw swoje pliki, to równolegle moglibyśmy zrobić? A jeżeli na tym etapie nie ma to sensu to zabieram się za rysowanie w Altium Smile

Pozdrawiam
Wojtek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-09-2016 16:06 przez SP9-06-109.)
24-09-2016 16:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości