Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 7 Głosów - 4.29 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
HUSAREK DSP
SP4LVC Offline
Zaawansowany użytkownik
****

Liczba postów: 394
Dołączył: 10-07-2009
Post: #11
RE: HUSAREK DSP
Ja się zabiję! Jeszcze jednego nie skończyłem, a już drugi po głowie chodzi. Panowie - dużo zdjęć i filmików z działania, plizzzzzzzzz.

Bogdan
09-09-2016 8:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
FRANTA Offline


Liczba postów: 9
Dołączył: 27-11-2010
Post: #12
RE: HUSAREK DSP
Velmi pěkná a konstrukce, těším se na pokračování.
OK2VFS Franta
11-09-2016 8:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5BMP Offline
Janusz
****

Liczba postów: 478
Dołączył: 02-11-2010
Post: #13
RE: HUSAREK DSP
Tnx Franta. Vy 73, Janusz
11-09-2016 14:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ3AUP Online
Nowicjusz
*

Liczba postów: 14
Dołączył: 31-08-2010
Post: #14
RE: HUSAREK DSP
Witam!
Bardzo ciekawy projekt. Gratulacje autorom za pomysł, opracowanie jak również wykonania. Fajnie, że są ludzie tacy jak Wy z otwartym umysłem, ogromną wiedzą a do tego dzielą się tym z innymi.
Darek
11-09-2016 17:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9OYT Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 12
Dołączył: 09-02-2012
Post: #15
RE: HUSAREK DSP
Projekt rewelacja- złożyć jak z klocków i ma gadać- ile autor popracował by to osiągnąć, to wie sam Wink. Dwa pytania do Janusza SP5BMP- czy przewidujesz dostępność profesjonalnie wykonanych płytek i rozbudowę oprogramowania do wszystkich pasm?
11-09-2016 20:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP5BMP Offline
Janusz
****

Liczba postów: 478
Dołączył: 02-11-2010
Post: #16
RE: HUSAREK DSP
Dziękuję koledzy. Jest to zasługa autora oprogramowania kolegi Tomka. Obsługuje ono wszystkie pasma KF wraz z 50 MHz. W ustawieniach jest wybór 1 z 4 lub BCD. Ja wykonałem wersję 4 pasmową. Co do płytek profesjonalnie wykonanych : jest wielu zainteresowanych. Musi powstać do tego celu odpowiednia dokumentacja. Koledzy z grupy Husar obiecali pomoc w jej wykonaniu.


Załączone pliki Miniatury
İmage İmage İmage
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-09-2016 15:31 przez SP5BMP.)
12-09-2016 9:58
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3IQ Offline
Bogdan
****

Liczba postów: 254
Dołączył: 23-10-2011
Post: #17
RE: HUSAREK DSP
Byłem na Zjeździe Technicznym w Burzeninie. Nie tylko widziałem ale też oglądałem z bliska oraz słuchałem "kręcąc gałką" Husarka DSP. Radio jest super, odsłuch bardzo dobry, przyjemny dla ucha. W sumie koncepcja "gałkologii" polegająca na zastosowaniu do obsługi tylko enkodera a pozostałe ustawienia przy pomocy panela dotykowego jest nowatorska i oceniam to rozwiązanie jako bardzo ergonomiczne. Ponadto zamiast oddzielnych funkcji RIT, XIT, Split (praca na różnych częstotliwościach) wszystko jest zblokowane do jednej, co powoduje, że radio jest bardzo operatywne. Szkoda tylko, że Wysoka Komisja Konkursowa nie zauważyła, że oba Husarki mają tylko wspólną nazwę. Husarek DSP jest zupełnie nowym radiem, gdzie określenie Husarka DSP słowem "..kontynuacja.." jest nieprawdziwe. Januszu SP5BMP gratuluję zaproponowania zupełnie nowego radia i nowatorskiej koncepcji.
13-09-2016 12:35
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
****

Liczba postów: 573
Dołączył: 20-09-2009
Post: #18
RE: HUSAREK DSP
Mój moduł też działa.
İmage

Andrzej
14-09-2016 14:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9OYT Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 12
Dołączył: 09-02-2012
Post: #19
RE: HUSAREK DSP
Janusz, mam kolejne dwa pytania (obiecuję, że nie ostatnie Wink ) Nie mogę się dopatrzeć płytek do VFO i przetwornicy, czy możesz je upublicznić ? I drugie o wersję użytego SI570- czy ma jakieś znaczenie?
Dzięki za info
Mariusz
20-09-2016 18:08
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4LVC Offline
Zaawansowany użytkownik
****

Liczba postów: 394
Dołączył: 10-07-2009
Post: #20
RE: HUSAREK DSP
Mariusz słabo szukasz. Płytka przetwornicy jest w załącznikach, a VFO na SI-570 znajduje się na płytce modułu radiowego.

Bogdan
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-09-2016 23:52 przez SP4LVC.)
20-09-2016 23:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości