Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tiny Track 3 problem ze zmianą znaku.
SQ7ACP Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 43
Dołączył: 17-12-2011
Post: #1
Tiny Track 3 problem ze zmianą znaku.
Witam zakupiłem od jednego z kolegów Tiny Track 3 (przynajmniej tak twierdzi) jest tam zaprogramowany jego znak.
Chcę go zmienić na swój pomoże ktoś co i jak trzeba ?
Próbowałem z opcją kabla takiego => http://www.byonics.com/cables/tt3_null.png - program odpowiada że nie znaleziono TT
Próbowałem z opcją taką => http://forum.aprs.pl/index.php?topic=232...5#msg24145 - program też informuje że nie znaleziono TT.
Próbowałem się połączyć z laptopem za pomocą przejściówki RS232=>USB ( na profilicu ) której używam do programowania Icoma 2820.
Nie wiem co dalej robić.
Wrzucę fotki środka może ktoś coś pomoże Sad

İmage İmage İmage

Z góry przepraszam jeśli nie ten dział - a jeśli by się tak stało to proszę o przeniesienie do odpowiedniego.
13-05-2016 20:49
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6VGX Offline
Tomek
**

Liczba postów: 84
Dołączył: 03-11-2012
Post: #2
RE: Tiny Track 3 problem ze zmianą znaku.
Jak zasilanie jest ok to zamien RX z TX moze to jest problem, czasami ludzie tak podpinaja sygnaly do zlacza DB9 aby nie uzywac kabla null-modem tylko 1 do 1...
13-05-2016 23:09
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ7ACP Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 43
Dołączył: 17-12-2011
Post: #3
RE: Tiny Track 3 problem ze zmianą znaku.
Problem rozwiązany Smile
Poradziłem już sobie Smile
14-05-2016 19:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości