Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problemy z helpem
SQ4AVS Offline
Rafał
*****

Liczba postów: 1,022
Dołączył: 29-01-2010
Post: #1
Problemy z helpem
Czy ktoś wie jak rozwiązać problemy z plikami helpów w Windows 10 starszych programów np. RF SIM? Nie da się ich wogle otworzyć.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-04-2016 16:01 przez SQ4AVS.)
06-04-2016 16:01
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3F Offline
Romek
***

Liczba postów: 190
Dołączył: 26-05-2013
Post: #2
RE: Problemy z helpem
Podobny problem miałem z win7.
Pobrałem ze strony Microsofeu jakis program - uaktualnienie

73 - Dziadek Romek
(ex. sp3nyg)
06-04-2016 16:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP2SGA Offline
Adam
**

Liczba postów: 55
Dołączył: 10-02-2014
Post: #3
RE: Problemy z helpem
WITAM

RF-SIM chodzi na win7 i na win 10 bez problemów. czasem program trzeba uruchamiać jako administrator. Nie ma znaczenia czy jest to wersja 32 bitowa czy 64.
na program startowy najeżdżamy i prawym klawiszem myszy URUCHOM JAKO ADMINISTRATOR. W zasadzie działają wszystkie popularne programy jakie używamy do naszych celów.

Poruszę jeszcze temat sterowników PROLIFIC dla (CHINSKICH WTYCZEK USB) które stosuje się do komunikacji z urządzeniem.
Najpewniej pracuje sterownik z 2003.07.16. należy taki poszukać i zainstalować. Nie zawsze to jest skuteczne bo wszystkie WIN-y
mają na uwadze by sterownik był najnowszy i przyporządkowują sobie takowy w wyniku aktualizacji. należy taki sterownik
przeinstalować ręcznie na ten z datą jaką podałem. Jeśli to jest mało zrozumiałe to postaram się to opisać bardziej łopatologicznie


Załączone pliki Miniatury
İmage İmage İmage

Pozdrawiam
Adam
SP2SGA
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-04-2016 19:07 przez SP2SGA.)
06-04-2016 18:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4AVS Offline
Rafał
*****

Liczba postów: 1,022
Dołączył: 29-01-2010
Post: #4
RE: Problemy z helpem
Adamie problem nie jest w samym programie a w helpie do niego. Podałem przykład rf-sima bo w nim występuje. Naprawdę chodzi mi o inny program ale problem jest dokładnie ten sam. Problem z Profilicami dotyczy tylko chińskich podróbek. Romku podobnego pliku o którym wspomniałeś nie ma dla 10 na stronach Microsoftu. Znalazłem tylko to:
http://answers.microsoft.com/en-us/windo...8bed33265c
06-04-2016 19:25
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3F Offline
Romek
***

Liczba postów: 190
Dołączył: 26-05-2013
Post: #5
RE: Problemy z helpem
Już nie pamięta, czym załatwiłem problem.
To dotyczyło helpa do k1el - klucza automatycznego.
Pomagał mi kolega biegły w angielskim, elektronice i ham radio - on znalazł rozwiązanie w angielskich zasobach M$.
Helpa odczytałem, wydrukowałem i zapomniałem.

Jeśli trzeba - poproszę go o pomoc.

73 - Dziadek Romek
(ex. sp3nyg)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-04-2016 21:19 przez SP3F.)
06-04-2016 21:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP2SGA Offline
Adam
**

Liczba postów: 55
Dołączył: 10-02-2014
Post: #6
RE: Problemy z helpem
Znalazłem to:
Ale do win10 nie ma.
jeśli ktoś ma win7 to pliki są
https://support.microsoft.com/en-us/kb/917607
Nie zagłębiałem się do czego to jest z braku czasu

Pozdrawiam
Adam
SP2SGA
06-04-2016 23:19
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP9MRN Offline
MAc
****

Liczba postów: 717
Dołączył: 29-08-2009
Post: #7
RE: Problemy z helpem
http://www.tenforums.com/general-support...-10-a.html

PZK OT-50 Gliwice
pzk.gliwice.pl zapraszamy wszystkich chętnych z całej Polski
10-04-2016 11:56
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4AVS Offline
Rafał
*****

Liczba postów: 1,022
Dołączył: 29-01-2010
Post: #8
RE: Problemy z helpem
Dzięki wszystkim za chęć pomocy, szczególnie dla ciebie Maćku ;-). Najprostsza okazała się metoda podana przeze mnie wystarczy przeczytać odpowiedź DM4HIRE z podanego przeze mnie linku.
http://answers.microsoft.com/en-us/windo...8bed33265c
Przygotowałem od razu plik zgodnie z opisem żeby ułatwić sprawę innym. A więc co robimy rozpakowujemy załącznik winhlp32-windows-7-x86-x64-komeil dodane linie.zip
uruchomiamy plik install.cmd jako administrator, czekamy parę sekund oglądając śmigające napisy i cieszymy się działającym helpem (po tej operacji zaczeły działać wszystkie helpy z którymi miałem problem np. dionysusa, rf-sima -tu nie miałem żadnych potrzeb ale ponieważ nie działał to sprawdziłem).


Załączone pliki
.zip  winhlp32-windows-7-x86-x64-komeil dodane linie.zip (Rozmiar: 167.77 KB / Pobrań: 105)
15-04-2016 11:00
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości