Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 9 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tranciever Тюльпан-DSP
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 974
Dołączył: 20-09-2009
Post: #611
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
ArturVSS,ja rozumiem,że w sprzedaży jest sterownik i DSP do wersji DDC.
Wcześniej Koledzy pisali,że DDC i Tulipan dds to nie to samo.
Ten schemat który zamieściłeś nie dotyczy wersji DDC.
To co można kupić to za mało,żeby cokolwiek odbierać.Musi być jeszcze chociaż awala,czyli jakiś mieszacz.
To jest podobne ale nie to samo.
Tu jest opis"Трансивер HiQSDR-mini 2.0"

Andrzej
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-01-2016 15:48 przez SP6AUO.)
24-01-2016 15:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
ArturVSS Offline
wiecznie żywy
*

Liczba postów: 28
Dołączył: 17-01-2011
Post: #612
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
(24-01-2016 15:48)SP6AUO napisał(a):  ArturVSS,ja rozumiem,że w sprzedaży jest sterownik i DSP do wersji DDC.
Wcześniej Koledzy pisali,że DDC i Tulipan dds to nie to samo.
Ten schemat który zamieściłeś nie dotyczy wersji DDC.

a jak wygląda schemat blokowy do tego co w sklepie ?
24-01-2016 16:02
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 974
Dołączył: 20-09-2009
Post: #613
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Ten opis to trzeba poszukać na niemieckich stronach.
Poczytaj ten opis.

İmage

Andrzej
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-01-2016 16:30 przez SP6AUO.)
24-01-2016 16:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #614
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 11:01 przez SP3OSJ.)
24-01-2016 16:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
ArturVSS Offline
wiecznie żywy
*

Liczba postów: 28
Dołączył: 17-01-2011
Post: #615
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Dzieki za info. Tak wiec jak rozumiem aby cokolwiek usłyszeć potrzebuję: hiqsdr, dsp, kontr, soft, wys, klaw, enkodery. Potem dolozyć komplet filtrów i na końcu końcówkę mocy aby nadawać.
24-01-2016 17:01
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
*****

Liczba postów: 786
Dołączył: 19-09-2013
Post: #616
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
.....
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2020 11:02 przez SP3OSJ.)
24-01-2016 17:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Offline
Paweł
****

Liczba postów: 724
Dołączył: 30-07-2011
Post: #617
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Witam,

ArturVSS, poświęć trochę czasu na przeczytanie tematu traktującego o Tulipanie na tym forum jak i rosyjskim .Na chwilę obecną widzę, że błądzisz i sam wpakujesz się niepotrzebnie w koszty.

Wersja Tulipan-DDC jest bardzo kosztowna - płytki do sterownika i dsp oraz soft są dostępne w sklepie u rosjan. Orientacyjne ceny podał Ci Artur

Wersja Tulipan-DSP - ten temat w którym piszemy właśnie tyczy się tej wersji.

Płytki PCB - jaki problem masz ? Plik z kompletem PCB sciągasz sobie z rosyjskiego forum z tematu o Tulipanie-DSP (pierwszy post). Otwierasz w programie SprintLayout 6.0 . Następnie generujesz pliki w formacie GERBER i wysyłasz do firmy robiącej płytki PCB. Płacisz i masz gotowe płytki.

Wszystko to bez szukania i wchodzenia w niepotrzebne koszty.

Wybór zależy od Ciebie

73 Paweł
24-01-2016 17:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
ArturVSS Offline
wiecznie żywy
*

Liczba postów: 28
Dołączył: 17-01-2011
Post: #618
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
No właśnie czytałem i w całym wątku nastąpiło wymieszanie wersji. Dlatego pytam, nieraz zapewne pytania wydają się śmieszne.

Chciałbym złożyć wersję samodzielną, bez komputera. Nie jestem wyczynowcem KFowym. 95% dla mnie to nasłuch. Wolałbym kupić złożone płytki tak aby tylko samodzielnie włożyć do obudowy. Filtry zrobię sibie sam, bardziej skomplikowaną elektronikę wolałbym kupić. Dlatego pytam co należałoby kupić aby najpierw złożyć obdiornik a w dalszej części nadajnik.
24-01-2016 17:44
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AUO Offline
Andrzej
*****

Liczba postów: 974
Dołączył: 20-09-2009
Post: #619
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Musisz określić swoje zachcianki.
Czy tulipan "analogowy" czy DDC.
DDC to wiadomo gdzie kupić.
Analogowe są dwie wersje.
Rosyjska i krajowa.
Jak chcesz pogadać to na pw.

Andrzej
25-01-2016 8:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
UA6VAE Offline
Alexey
*

Liczba postów: 36
Dołączył: 19-12-2015
Post: #620
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Strange things... completely assembled UI board (firmware not loaded, LCD not connected) consume about 80ma instead 40, as shown on Artur's video.
Dziwne rzeczy ... całkowicie zmontowane płytką (firmware nie został załadowany, LCD nie jest podłączony) zużywają około 80mA, a nie 40, jak pokazano na wideo Artura.
29-01-2016 1:56
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości