Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 8 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tranciever Тюльпан-DSP
R6DAN Offline
Vladimir

Liczba postów: 5
Dołączył: 05-05-2015
Post: #31
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
At this point in the production of printed circuit board controller, which is significantly reduced in size. I recommend using a flexible ribbon cable connecting the display. Increases the size of the controller for 7 "display is not economically viable. Therefore, there is a solution to install a metal plate on the display board, and top mount the controller itself.

W tym punkcie produkcji drukowanego sterownika płytce drukowanej, która jest znacznie mniejsze. Polecam za pomocą elastycznej taśmę łączącą wyświetlacz. Zwiększa wielkość sterownik do 7 "wyświetlacz nie jest ekonomicznie uzasadnione. Dlatego też nie jest rozwiązaniem do zainstalowania metalowej płytki na planszy, a sam wierzchołek zamontować kontroler.
İmage
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-05-2015 10:07 przez R6DAN.)
05-05-2015 10:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
YL2GL Offline
Nowicjusz
*

Liczba postów: 11
Dołączył: 15-12-2009
Post: #32
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Wszystkie płytki drukowane do Тюльпан- DSP zamawia EW8BAK Heiniken z Homla na Białorusi: http://www.cqham.ru/forum/member.php?22580-Heiniken
Spróbuj napisać mu pytanie.

73! Valerij YL2GL
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-05-2015 18:39 przez YL2GL.)
05-05-2015 18:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
PREZES Offline
Ryszard
*

Liczba postów: 35
Dołączył: 16-03-2011
Post: #33
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Po wymianie pamięci na FM25W256-G sterownik startuje bezproblemowo.Z pamięcią FM25V02-G były problemy z poprawnym działaniem sterownika,nie każda wersja oprogramowania działała.
Po wgraniu nowego oprogramowania zniknęły problemy z pamięcią ,działają FM25V02-G i FM25W256-G .Nic więcej nie sprawdzałem.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-05-2015 10:39 przez PREZES.)
08-05-2015 20:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
****

Liczba postów: 416
Dołączył: 19-09-2013
Post: #34
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Ja bym chetnie to radio przerobil na uklad M0nkowy czyli kanapkowy: plytka w plytke w plytke wszystkie jeden wymiar - zero kabli. Włacznik zasilania w PCB enkodery w PCB. Z tego co widze to modulator i demodulator jest na 4066 a przesuwnik na 574 Ja chetnie te ukady zamienilbym na PO3B14, PO74G74 (kupione na ebayu) i zrobil TRX tylko na cztery pasma 50, 70, 144, 432 (no moze tylko trzy) Tylko kto to poprogramuje? Nie jestem tez zwolennikiem dotykowych paneli w TRX to nie telefon takie ekrany zawsze beda brudne a ich czyszczenie bedzie powodowalo zbieranie sie paprochow w rogu zaglebionego ekranu. Taki ekran powinien byc za "szybka" przedniego panelu. Moze jakas glebsza konfiguracja jakies nastawy wykonywane raz, ktorych sie nie bedzie zmienialo w czasie zycia radia to tak, - jakies skalowanie mocy, "s"metra, rownowazenie mieszaczy itp. Ma ktos moze calos lay-ow do tego TRX-a?

Artur
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-05-2015 11:13 przez SP3OSJ.)
09-05-2015 11:13
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Online
Paweł
***

Liczba postów: 242
Dołączył: 30-07-2011
Post: #35
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Witam,

SP3OSJ napisał:
Cytat:. Ma ktos moze calos lay-ow do tego TRX-a?
W pierwszym poście tego tematu są zamieszczone linki do całej dokumentacji.

SP3OSJ napisał:
Cytat:Z tego co widze to modulator i demodulator jest na 4066 a przesuwnik na 574

Ten moduł radia to lekko zmodyfikowany TRX AVALA. Nie stoi nic na przeszkodzie, aby zastąpić ten moduł dowolnym SDR-em, który ma wyjście/wejście m.cz. I/Q.

SP3OSJ napisał:
Cytat:Nie jestem tez zwolennikiem dotykowych paneli w TRX to nie telefon takie ekrany zawsze beda brudne a ich czyszczenie bedzie powodowalo zbieranie sie paprochow w rogu zaglebionego ekranu. Taki ekran powinien byc za "szybka" przedniego panelu.

W tym sterowniku jest dostępna przecież pełna klawiatura z której jest dostęp do wszystkich funkcji.

73 Paweł
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-05-2015 11:41 przez SQ8MVY.)
09-05-2015 11:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP3OSJ Offline
Artur
****

Liczba postów: 416
Dołączył: 19-09-2013
Post: #36
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Ups faktycznie jest! Nie jestem przyzwyczajony do zakladek (wychowany na Dos`ie) Mam jednak problem, w plikach sa PCB jest oprogramowanie ale jest tez cos takiego: Трансивер.LAY
Spiryt tego mi nie otwiera (otwiera puste) co to jest?

Artur
09-05-2015 11:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Online
Paweł
***

Liczba postów: 242
Dołączył: 30-07-2011
Post: #37
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Witam,

Tu jest bezpośredni link do najnowszej wersji z ich forum.
Trzeba rozpakować i otworzyć w wersji 6 przeglądarki do plików LAY.

Jak będzie problem, to zmienić nazwę z cyrylicy na normalną i powinno być ok. Ja na podstawie powyższego pliku wygenerowałem gerbery i dałem do zrobienia w płytkarni. Mam nadzieję, że nie ma tam błędów.

73 Paweł
09-05-2015 12:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP4JJH Offline
Waldek
**

Liczba postów: 73
Dołączył: 18-06-2009
Post: #38
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Wpisz nazwę w alfabecie łacińskim np.TRX
09-05-2015 12:06
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP2JQR Offline
Henryk
*****

Liczba postów: 1,038
Dołączył: 23-08-2009
Post: #39
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Koledzy, linki mają to do siebie, że za jakiś czas przestają być aktywne, oprócz linków umieszczajcie pliki, które są pod nimi umieszczone.
09-05-2015 12:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
RX9CIM Offline
Георгий
*

Liczba postów: 42
Dołączył: 01-05-2015
Post: #40
RE: Tranciever Тюльпан-DSP
Правильный файл с печатной платой находится в архиве Tulip 27.02.2015.zip
09-05-2015 13:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości