Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Analizator NA200
SP8GPQ Offline
Tadek
**

Liczba postów: 83
Dołączył: 26-01-2013
Post: #41
RE: Analizator NA200
(16-04-2018 12:24)SQ7GVU napisał(a):  Pytanie, czy to napięcie dociera do procesora. Może gdzieś po drodze jest przerwa. Takie wyniki pomiaru mocy nie maja prawa mieć miejsca!

Takie samo jest napięcie na nóżce procesora . Uruchomione są 2 kanały . Jeden na AD8307 i drugi na AD8310. Wyniki takie same . Płytka jest projektu kolegi Adama sp5fcs.
16-04-2018 12:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ7GVU Offline
Marcin
***

Liczba postów: 141
Dołączył: 19-06-2011
Post: #42
RE: Analizator NA200
To pewnie ustawienia programu. Nie wiem, czy się różnią przy różnych NWT - mam tylko NWT-7. Może ktoś kto ma NA200 by pomógł.

Poczekajmy na odpowiedź.
16-04-2018 13:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP8GPQ Offline
Tadek
**

Liczba postów: 83
Dołączył: 26-01-2013
Post: #43
RE: Analizator NA200
Programy do obsługi są takie same WinNWT5 ze strony Sobola i WinNWT4 ze strony dl4jal.
16-04-2018 13:10
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Offline
Paweł
****

Liczba postów: 407
Dołączył: 30-07-2011
Post: #44
RE: Analizator NA200
Witaj,

Dla testu, zainstaluj sobie wersję WinNWT 4, a nie 5 jak masz obecnie. Bardzo prawdopodobne jest, że masz źle zrobioną kalibrację.

73 Paweł
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-04-2018 13:48 przez SQ8MVY.)
16-04-2018 13:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP8GPQ Offline
Tadek
**

Liczba postów: 83
Dołączył: 26-01-2013
Post: #45
RE: Analizator NA200
Robiłem takie próby. Przed chwilą zainstalowałem te programy na innym kompie. Jest to samo.
16-04-2018 15:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP2SGA Offline
Adam
**

Liczba postów: 70
Dołączył: 10-02-2014
Post: #46
RE: Analizator NA200
A jaką masz wpisaną wartość generatora ?
najlepiej zrób zrzut i przedstaw.
Nie mam NA200 i nie wiem jaka wartość tam ma być
Ale ci co mają to zerkną i się wypowiedzą czy jest ok.
Pewnie to jest przyczyną błędnych pomiarów.

Pozdrawiam
Adam
SP2SGA
16-04-2018 15:16
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP8GPQ Offline
Tadek
**

Liczba postów: 83
Dołączył: 26-01-2013
Post: #47
Photo RE: Analizator NA200
Tu są ustawienia İmage İmage İmage
16-04-2018 17:57
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Offline
Paweł
****

Liczba postów: 407
Dołączył: 30-07-2011
Post: #48
RE: Analizator NA200
Wiaj,

Taktujesz DDS-a zegarem 600 MHz ? Tak wynika z pierwszego obrazka.

Zapoznaj się z tym opisem konfiguracji.

73 Paweł
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-04-2018 18:19 przez SQ8MVY.)
16-04-2018 18:14
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP8GPQ Offline
Tadek
**

Liczba postów: 83
Dołączył: 26-01-2013
Post: #49
RE: Analizator NA200
Zgodnie z postem #31 i #32
Generator 30MHz . Kwarc procesora 20MHz.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-04-2018 18:18 przez SP8GPQ.)
16-04-2018 18:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ8MVY Offline
Paweł
****

Liczba postów: 407
Dołączył: 30-07-2011
Post: #50
RE: Analizator NA200
Kwarc procesora nie ma tu nic do rzeczy, bo on taktuje tylko procesor....

73 Paweł
16-04-2018 18:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości