Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Motorola MC Micro
SQ6OXK Offline
Paweł
****

Liczba postów: 317
Dołączył: 23-06-2010
Post: #1
Motorola MC Micro
Witam....

Jestem w posiadaniu Motoroli na 4m MC Micro (wersja EZA1)

Ponieważ moje radio nie startuje, pusty wyświetlacz i pala się wszystkie trzy diody...mam dwa pytanie do znawców, użytkowników, "przestrajaczy"....

1) Na moje płycie sterowania (GLN 6984A) są poprzecinane zworki konfiguracyjne...Czy to możliwe, że po fabrycznym zmontowaniu radia, zostały one dopiero przez producenta/dostawce poprzecinane w celu skonfigurowania radia pod konkretną pracę?

2) Na płycie jest tylko jeden EEPROM PCD8572, czy drugą obok podstawa to też EEPROM i czy mam włożyć taki sam model?

--= SWL SP6-01-396 =--
10-09-2013 10:26
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ1GYQ Offline
Andrzej
****

Liczba postów: 390
Dołączył: 18-06-2009
Post: #2
RE: Motorola MC Micro
Cześć
Krzysiek sq6asd coś może pomoże ;-)
Pozdrawiam
10-09-2013 13:50
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP6AN Offline
Włodek
*

Liczba postów: 37
Dołączył: 09-11-2009
Post: #3
RE: Motorola MC Micro
Witam.
Radio jest źle zaprogramowane .
Pozdrawiam
Włodek SP6AN
QRV : 70.260 ; 145.250 ; 433.500

P.S
Krzysiek ma znak SQ6ADE
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-09-2013 14:25 przez SP6AN.)
10-09-2013 14:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ6ADE Offline
Radjoamator.
****

Liczba postów: 468
Dołączył: 05-04-2010
Post: #4
RE: Motorola MC Micro
Prawdopodobnie ktoś do "body" w wersji 2CH podpiął panel z LCD. (Wersje z panelem bez LCD miały tylko pół pamięci E2PROM)
Można to ustalić sprawdzając ,które jumpery (nulki rezystory) są rozcięte a które nie.

tylko na FM UKF -> Just True Sound Hi-Fi Smile
10-09-2013 19:47
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ1GYQ Offline
Andrzej
****

Liczba postów: 390
Dołączył: 18-06-2009
Post: #5
RE: Motorola MC Micro
(10-09-2013 13:50)SQ1GYQ napisał(a):  Cześć
Krzysiek sq6asd coś może pomoże ;-)
Pozdrawiam

Tak tak SQ6ADE :-)

Przepraszam Krzysztof

Pozdrawiam
18-09-2013 21:38
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4BJO Offline
Karol
***

Liczba postów: 108
Dołączył: 09-12-2010
Post: #6
RE: Motorola MC Micro
Mam pytanie do ADE.

Posiadam MC-Micro z wyświetlaczem na pasmo 88MHz. Czym go przestroić ( na 4m )? Programowo czy sprzętowo (zworki)? Masz jakiś polski opis?
19-09-2013 9:15
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ6ADE Offline
Radjoamator.
****

Liczba postów: 468
Dołączył: 05-04-2010
Post: #7
RE: Motorola MC Micro
Na te kilka kanałów wystarczy przeprogramować kompem i podstroić obwody.
Ja mam wersję tego radia z mordą bez LCD i mam w planie sterownik tak aby uzyskać całe pasmo
wraz ze skanerem oraz płynną zmianą mocy - tak aby body radia zapeklować np. pod stół a panelik sterujący umieścić na biurku.

tylko na FM UKF -> Just True Sound Hi-Fi Smile
19-09-2013 11:16
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ4BJO Offline
Karol
***

Liczba postów: 108
Dołączył: 09-12-2010
Post: #8
RE: Motorola MC Micro
Dziękuję za informacje. Czy taki http://www.batlabs.com/images/micro.gif interfejs jest dobry do tej motki? Znalazłem jeszcze taki http://www.batlabs.com/images/gtf297a.gif. Program to pewnie pod DOS?
19-09-2013 20:19
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ6ADE Offline
Radjoamator.
****

Liczba postów: 468
Dołączył: 05-04-2010
Post: #9
RE: Motorola MC Micro
Sczerze ... nigdy tego modelu nie programowałem fabrycznym softem - zawsze jakaś partyzantka Smile
Napisz do Włodka SP6AN.

tylko na FM UKF -> Just True Sound Hi-Fi Smile
20-09-2013 15:39
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SQ6OXK Offline
Paweł
****

Liczba postów: 317
Dołączył: 23-06-2010
Post: #10
RE: Motorola MC Micro
Zastanawiam się do czego jest zworka JU z tego schematu i czy ma być zamknięta czy otwarta? Nie natknąłem się nigdzie na opis jej funkcji....

--= SWL SP6-01-396 =--
28-09-2013 12:48
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości