Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 4 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
NWT-7 analizator obwodów
SP8GPQ Offline
Tadek
**

Liczba postów: 92
Dołączył: 26-01-2013
Post: #481
RE: NWT-7 analizator obwodów
(06-02-2017 21:46)SP7CLB napisał(a):  Witam
Mam NWT500 który gdzieś tam pracował prawidłowo a u mnie od progu problem. Po zainstalowaniu programu i drivera USB podczas konfiguracji mam komunikat: Cant save DDS settings ! Port is closed or the HW is not found.
Mam DELLA i Win7 32bit. Konfigurację ustawiłem taką jaka była na innym komputerze z Win8. Mam NET Frameworka 4.5.2.
Port ustawiłem w konfiguracji taki jaki wskazał mi Menadżer urządzeń (przez włączenie i wyłączenie wtyku USB).
Co to jest to HW ?
Proszę o jakąś wskazówkę.
Krzys'
Radom

Dzisiaj robiłem próby z moim NA200 . Programowałem dwa procesory jeden z softem fw_120_2 i drugi z fw_120_3 ze strony dl4jal. na tym drugim miałem takie samo zgłoszenie jak kolega . Tak , że sterownik i FT232 raczej bym wykluczył.
18-03-2018 20:01
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
M'75 Offline
Marcin
*

Liczba postów: 27
Dołączył: 19-06-2017
Post: #482
RE: NWT-7 analizator obwodów
Witam.
U mnie był podobny objaw dla NWT7 gdy użyłem nowszego procesora tj. PIC16F886 i były różnice w ustawieniu bitów konfiguracyjnych i rejestrów kontrolnych.
Nie chciało mi się przepisywać firmware i kupiłem procesor taki jak w projekcie tzn. PIC16F876A zaprogramowałem i poszło.
Zmieniłem również kondensatory rezonatora z 30pF do 20pf.
Należy pamiętać, że są osobne wsady z bootloaderem oraz właściwym programem sterującym.
Pozdrawiam serdecznie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-03-2018 11:39 przez M'75.)
19-03-2018 11:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
SP8GPQ Offline
Tadek
**

Liczba postów: 92
Dołączył: 26-01-2013
Post: #483
RE: NWT-7 analizator obwodów
(19-03-2018 11:39)M75 napisał(a):  Witam.
U mnie był podobny objaw dla NWT7 gdy użyłem nowszego procesora tj. PIC16F886 i były różnice w ustawieniu bitów konfiguracyjnych i rejestrów kontrolnych.
Nie chciało mi się przepisywać firmware i kupiłem procesor taki jak w projekcie tzn. PIC16F876A zaprogramowałem i poszło.
Zmieniłem również kondensatory rezonatora z 30pF do 20pf.
Należy pamiętać, że są osobne wsady z bootloaderem oraz właściwym programem sterującym.
Pozdrawiam serdecznie.

Nie wiem jaka jest przyczyna , że po wczytaniu wersji 120_3 port nie jest dostępny?
19-03-2018 13:36
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości