(26-08-2011 2:40)sq8z napisał(a): ...
Jesli synteza zle pracowala..... to ostatnim miejscem gdzie sie szuka zlej reakcji na komendy z klawiatury .... jest soft :-).
...
no nie.......
zawsze trzeba szukać błędu w sofcie :-) nawet jak nam sie wydaje że go nie ma. Bo ja nie twierdzę że go nie ma !
SQ2RH - musiał bym sięgnąć do jeszcze starszych emaili ... ale nie przypominam sobie by od 2007 roku SP2JQR pisał do mnie z jakimikolwiek pytaniami o ten model VFO 3.16 (w innych tematach mailowaliśmy kilka razy) ....
Moim zdaniem wszelkie błędy z oprogramowaniem należy chyba w pierwszej kolejności rozwiązywać z jego autorem :-) .... Co do czterech klawiszy - jak widzisz ja słucham opinii i porad i to nie tylko twoje było "życzenie" by była kompatybilność - ale więcej ludzi to samo też zgłaszało - a ponadto nakazywała to pewna logika - by można było zastosować tą wersję w dowolnym starym wykonaniu :-). Tobie też dziękuje za wsparcie
i podziękuję każdemu co do tego dołożył jakąkolwiek pomoc.
Robiłem to wielokrotnie i zawsze (z tego linku tajemniczy Zdzisław.jr. to SQ9MER to dla niewtajemniczonych..... :-)
Odnalazłem linka do jeszcze jednego wykonania
3.16 z małą klawiaturą w wersji SP3LFM
i tutaj juz widać naocznie różnicę między gabarytem kalwiatur - widać też jak Stasiu rozwiązał problem dekodera BCD
... Jak mi się zebrało na wspominki... to tak informacyjnie napomknę że przeróbki DL4JAL robiłem po kontakcie mailowym z DL4JAL który to podesłał mi komplet plików z kompilatorem i plikiem BAT do kompilowania wszystkiego w komplecie z "błogosłąwieństwem" i jeśli obecny etap prac pod tytułem (wymyslam od ręki)
"Integracja MiniYes z filtrami z TO3DSP z Dl4JAL z...... (+ inni dawcy organów) "
... dojdzie do skutku to zapewne też wyślę że synteza na bazie DL4JAL jest wiecznie żywa i można nia już straszyć małe dzieci...
To może nazwać TRXa którego buduje SQ8Z ... "
FRANKENSZTAIN"
==========
PS. właśnie zerknąłem do katalogu z kompilatorem - "imiennych" programów z powitaniem własnym znakiem wygenerowałem około 50 sztuk.. jedynym warunkiem było podesłanie emailem zdjęcia TRXa z VFO lub conajmniej foto pospawanego VFO... także jakoś mnie nie zasypała lawina z opisami błędów... a każdemu starałem się pomóc rozwiązać problem jeśli z takowym się do mnie zwrócił.