Kris. - do testów możesz wgrać ten do
9951
Działa - ale to jest wesja 2.xx i nie do końca wytestowany. nie ma full kiborda tylko kilka funkcyjnych i inna obsługę MENU.
Jeśli znajdziesz kogoś od ASM by podjął się pogrzebania w ASM i ten kawałek kodu ASM dla AD9951 wrzucił w program 3.16 to położę tutaj kompletne źródła... Ja niestety teraz nie mam tyle czasu by to połączyć.
Jeden z problemów jest taki że w 3.16 pozostało tylko 2 bajty wolnego miejsca i trzeba by chyba troszkę odchudzić kod o zbędne bajery. Projekt składa sie z większej ilości plików INC więc powinno komuś się łatwo "wycinać" zbędne sprawy ( ja już wyciąłem wobuloskop)
(ewentualnie opcja jest wziąć procek w większa pamięcią chyba 12kb był następny)
Bardzo miło mi jest widzieć że ktoś jeszcze używa nojej 3.16 ;-)
Podoba mi sie patent ze strzykawkami... chyba mi i nim kiedyś wspominałeś... ja myślałem o rurkach PCV elektrycznych i tych łączówkach zakrętowych na tulejki do strojenia ... ale podobno PCV posiada "złe" domieszki i trzeba by w mikrofalówce sprawdzić.
Jestem Ciekawy pomiarów - jak je pokażesz tych BPF. ... taki BPF fajnie nadawał by się na wyjście BFO... cóż może to nie jest idealne - ale nie każdy miał piloty....
AD9951 potrzebuje linii RESET by mieć pełna władze nad DDS ponadto stary "mechanizm" liczenia nie pozwalał na tak duże liczby jak sa potrzebne dla 9951