HM_DIPOL
Heniek
Liczba postów: 172
|
RE: DIGITAL wg Piotra SP3ABG
Koledzy nie jestem fanem Digitali ani SP3ABG ale:
- to jest forum techniczne poświęcone na wymianę doświadczeń oraz pomoc w uruchamianiu i modyfikacji urządzeń a nie na ocenę osobowości konstruktorów urządzeń, od tego jest Hydepark lub organa ścigania w przypadku złamania prawa;
- decydują się na zakup i budowę urządzenia trzeba najpierw sobie odpowiedzieć czy mam wystarczająco wiedzy, doświadczenia i oprzyrządowanie aby je ukończyć. Radio samo się nie zbuduje.
- każdy kto widział choćby raz Digitala w środku powinien wiedzieć, że są to urządzenia bardzo trudne w uruchomieniu i bez doświadczenie szanse na dobre efekty są zerowe. Ja na tej podstawie na początku lat 90-tych zrezygnowałem z zakupu Digitala mimo marzeń o własnym radiu. Wtedy wady tej konstrukcji przerastały moje możliwości.
- jest w SP wielu kolegów, którzy mimo braku dobrej dokumentacji, błędów w schematach, fatalnych druków uruchomili po kilka Digitali;
Dzisiaj jest podobnie, koledzy mają pełne szuflady druków do CDG2000, Picastarów, Piligrimów, różnej maści analizatorów i mierników których nigdy nie zbudują. Dlaczego, bo najczęściej kupują marzenia o radiu.
|
|
13-05-2011 11:35 |
|