Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 1 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sterownik - wyświetlacz - wzmacniacza kf
SP2FP Offline
PAWEŁ

Liczba postów: 184
Sterownik - wyświetlacz - wzmacniacza kf
Witam. Może ktoś byłby chętny do podjęcia współpracy w opracowaniu sterownika z wyświetlaczem dla wzmacniaczy tranzystorowych. Sugestia - moduł oparty o MEGA2560, wyświetlacz 3,5-5" z dotykiem - podłączony poprzez szynę danych 8-16 bit ( ze względu na zakłócenia wcz przy spi, a i2c zostawić do ewentualnych innych zastosowań ) Z mojej strony zapewnię -zakupię- moduły, płytki wyświetlacz itp. Jestem w stanie wykonać dedykowaną płytkę nakładkę, lub coś podobnego aby wyświetlacz był wpięty pośrednio w moduł MEGA a dostępne piny miały by możliwość podłączenia od tyłu z zestawem zabezpieczeń wejść . Może wspólny otwarty projekt na forum? Gotowe rozwiązania z zamkniętym kodem często nie spełniają oczekiwanych funkcji. Nie oczekuję wielu bajerów. Pomiary mocy, odbitej, sterowania pasm, lpf , dekoder pasm z TRXa ( po BCD) większość do ustalenia. Nie mam talentu do programowania i tylko proste zmiany potrafię wykonać. Co do PCB pracuję biegle w EAGLE.
Wykonałem działające PA , jeszcze dopieszczam parametry IMD oraz filtry LPF-HPF.
Moduły PA sp2fp
13-07-2025 13:39
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Sterownik - wyświetlacz - wzmacniacza kf - SP2FP - 13-07-2025 13:39

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: