Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 8 Głosów - 4.13 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wzmacniacz pośr. (IF) wg. F6CER, ew. hycas wg. W7ZOI
SP9LVZ Offline
Piotr

Liczba postów: 744
RE: Wzmacniacz pośr. (IF) wg. F6CER, ew. hycas wg. W7ZOI
Jak widzisz ciągle pracuje(my) nad kolejnymi wersjami B-L-U doskonaląc poszczególne moduły.... wiec i S-metr pewnie będzie dopracowany. Wszystkie zmiany staram się publikować na bieżąco.
Jednak należało by podkreślić, że moja koncepcja toru p.cz. na mosfetach polegająca na wysunięciu pierwszego mosfeta z regulowanym wzmocnieniem przez ARW przed filtr kwarcowy (w wersji p.cz. 500kHz przed FEM) jest zgodna z koncepcją CDG2000, w którym też dali jeden AD600 przed filtr a drugi AD600 za filtr. Tyle że oni objęli je odrębnymi ARW, a ja to zrobiłem na jednym ARW. Takie rozwiązanie (wysunięcie ARW przed filtr) daje bardzo duży efekt w poprawie stosunku S/N w odbiorniku w stosunku do rozwiązań klasycznych, gdy przed filtrem był dawany nie regulowany wzmacniacz. To jest akurat zbieżność B-L-U z CDG2000. Jak na razie koledzy którzy uruchomili już B-L-U potwierdzają świetną jakość odbiornika i bardzo dobrą pracę ARW (po kilku modyfikacjach).
Ja generalnie do wersji p.cz. na układach scalonych nie mam zamiaru wracać po opanowaniu p.cz. i ARW na mosfetach.

http://sp9lvz.sp-radio.eu/
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj 13:53 przez SP9LVZ.)
Wczoraj 13:23
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Wzmacniacz pośr. (IF) wg. F6CER, ew. hycas wg. W7ZOI - SP9LVZ - Wczoraj 13:23

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 17 gości