Wywołany "do tablicy" odniosę się do poruszonych zagadnień:
1/ Podanie info na innych popularnych stronach - oczywiście jestem ZA. Ze swojej strony sporządzę anons i postawię info na FK. Proponuję i chętnie porozmawiam z Adminem FK aby sprawy organizacyjne MAS (i jakiś kącik) znalazły się na łamach FK (witryna FK bardzo ładnie się rozwija i na pewno ma pozytywnie zakręconych opiekunów)
2/ Spróbuję także równoległą informację umieścić na SP-QRP.
3/ co do PZK - nie jestem jej członkiem,( nie mam więc nawet dostępu do części strony PZK). Dlatego w kwestii PZK pozostaję na bocznym torze, natomiast spróbować (o ile ktoś ma dojścia) zawsze warto.
4/Tym systemem Forum HM byłoby miejscem konstruowania i wsparcia technicznego dla budujących a na FK omawiałoby się pozostałe sprawy.
5/ Udział kol. Andrzeja SP2GOW - w ciągu ok. 2 tygodni napisałem dwa e-maile na jego adres podany na stronie i jeden e-mail na adres z CallBooka. Dwa pierwsze e-maile pozostały do dzisiaj bez odpowiedzi a adres z CallBooka jest nieaktualny. Przy braku komunikacji tkwimy w miejscu. (może ma ktoś lepszy kontakty z kol. Andrzejem ?)
6/ W sprawie standardów - proponuję nie wymyślać nic nowego (poza konstrukcjami), tak by nasze rozwiązania pasowały do reszty świata i rodziły się z filozofii MAS (i QRP).
Natomiast nic nie stoi na przeszkodzie aby organizując własne sesje, nieoficjalne czy oficjalne zawody, zrobić je tak jak nam się podoba.
Na zakończenie trzy słowa o sobie.
Niestety moja "wartość bojowa" jest żadna
Odnosi się to do techniki - tutaj mogę jedynie obiecać, że będę majstrował.....
Co do pomocy organizacyjno-logistycznej - mniej niż zero.
Do organizacji zawodów czy nawet tylko sesji MAS potrzeba mieć o tym jakieś pojęcie. (W tej materii mogę zapewnić, że o ile dorobię się urządzenia to będę na nim wychodził, dostarczając wszystkim sprawniejszym operatorom punktów
)
(mam nadzieję, że kiedyś to się zmieni a tymczasem mam plany....rozwiesić W3DZZ i po wieloletniej przerwie wyjść w eter
).
72!