Antek działa całkiem nieźle :-). Moją wersję widać na zdjęciu.
Filtry wejściowe (LPF), tak jak widać zrobione na amidonach tak samo BPF dla odbiornika. W odbiorniku właściwie kosmetyczne zmiany. W nadajniku mix poprawek wg. SP6IFN szczególnie ważny klucz na tranzystorze przy modulatorze. a dalej stopnie nadajnika wg. SP5DDJ. Jak widać znalazłem dwa filtry 127 które poszły do stopnia pierwszego i przed driver, dalej transformatory na FT37-77, dławiki na małych pierścionkach z radmora. Stopień końcowy na IRF520. Sonda w.cz. na jednej diodzie czyli bez powielacza pokazuje 18-20V na sztucznym obciążeniu.
Nadajnik pierwszy stopień na 2N2222, driver na BFYP99. Oprócz niewielkich zmian w wartościach elementów nie ma żadnych zmian na PCB. Pozostało dostroić antenę i iść w eter. Obecnie jestem na etapie tworzenia obudowy. Po zestrojeniu nie mam żadnych wzbudzeń, zasilanie z akumulatora żelowego, przy rozrównoważonym modulatorze pobór prądu prawie 2A. Sztuczne obciążenie zrobione z trzech rezystorów MŁT K150 2W po paru sekundach gorące nie da się dotknąć. Radiator IRF'a ciepły ale jeszcze nie parzy. To tyle, jak znajdę czas to może umieszczę schemat z naniesionymi poprawkami.