(27-01-2012 19:00)SQ1FTB napisał(a): Czasami tzw. "współczesna nauka" bywa sprzeczna z różnymi odkryciami. Najlepszym przykładem jest tzw. pędnik Łągiewki z Kowar.
Pamiętam wywody różnej maści uczonych w TV, że urządzenie jest nie tylko sprzeczne z logiką, ale również z obowiązującymi prawami fizyki.
E, tam....pędnik Lucjana nie działa sprzecznie z logiką ani z zasadami fizyki. Pamiętam ten wynalazek od początku i od zawsze działał tak samo (tj., ponad 10lat jak został opublikowany w necie).
Pędnik działa zgodnie z prawami fizyki (co było wielokrotnie podkreślane), a co najwyżej niektóre z praw które wykorzystuje nie są obecnie należycie opisane aparatem matematycznym. Bez przesady, przekazywanie energii z ciała na ciało to nie są jakieś nowe zasady. Po prostu nie wszystko w tej materii do dzisiaj zostało dokładnie opisane. Pędnik działa i nie ma co do tego wątpliwości natomiast obecnie pracuje się nad zbudowaniem sprawnego aparatu matematycznego aby móc to obliczać do różnych zastosowań (prace nad modelem matematycznym).
(28-01-2012 16:30)SQ8NZD napisał(a): Ale wywołałem zamiesznie hihihihihihihihih..........................
OK. Mam zamiar zbudować te drugie urządzenie. Bo one jest bardziej realne do wykonania.
No i później uruchomisz to 1 raz i będzie to działać w nieskończoność nie pobierając ni wata energii?
Nie mogę pojąć jak można w taką niedorzeczność uwierzyć
Jak to możliwe, że do dziś dnia, żaden producent na świecie czegoś takiego nie wyrabia seryjnie. Przecież to genialnie proste. Wykonać i sprzedawać i zarabiać!