Koleżankom i Kolegom Radioamatorom, Krótkofalowcom,
Konstruktorom i Waszym Rodzinom – w tych trudnych czasach –
po dotkliwej awarii naszego forum
Pogodnego czasu po Bożym Narodzeniu,
Dosiego Nowego Roku
oraz Radosnych Trzech Króli

Życzy Zespół Home Made

Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sprint Layout
Najtaniej bezpośrednio u producenta, możesz poprosić kogoś z Polski by zapłącił Ci paypalem
Reply
Witam.
Dziękuję za szybką odpowiedz.
No tak troche jest tych firm rozprowadzających program, ale mimo wszystko szkoda, że brak jest jakiejś rodzimej firmy.
Rzeczywiście trzeba będzie skorzystać z paypaya.
73 i pozdrawiam
Jarek de sp6rlh
Reply
Witam.Bawię się SL ładnych parę lat i jestem bardzo zadowolony.A wcześniej testowałem niby te najlepsze.Powiem kolegom ,że nie ma nic lepszego do naszego eksperymentowania.A dla tych co chcieli by poeksperymentować to u wschodnich kolegów w/w program jest do pobrania.
http://cqham.ru/
Reply
(19-11-2010, 21:19)sp6nvo Wrote: Witam.Bawię się SL ładnych parę lat i jestem bardzo zadowolony.A wcześniej testowałem niby te najlepsze.Powiem kolegom ,że nie ma nic lepszego do naszego eksperymentowania.A dla tych co chcieli by poeksperymentować to u wschodnich kolegów w/w program jest do pobrania.
http://cqham.ru/

Rzeczywiście macie rację, ale... spróbujcie tego -- PCB Wizzard -- równie prosta uniwersytecka produkcja New-Wave-concepts.com
pozdr
Reply
Witam
Można w tym programie tworzyć własne elementy (makra) ?
Pozdrawiam
Reply
To proste, przygotowujesz swój element z padów kresek lini, ewentualnie rozgrupowujesz jakiś istniejący i go przerabiasz.
Następnie zaznaczasz cały element myszką i z menu file wybierasz save as macro.
Zapisz to w katalogu makr najlepiej zrób tam swój katalog, będzie łatwiej szukać
...przede wszystkim nie zakłócać...
Reply
Czy ktoś z kolegów ma zapisane makro filtru kwarcowego PP-9-A2 ?? Jak ak nie, to będę ryzował sam Smile

Zapomniałem jeszcze dopisać biblioteke przekaźników Wink Dzięki.
Reply
(12-11-2011, 21:44)SQ8GUM Wrote: [...]makro filtru kwarcowego PP-9-A2 ?[...]
Jurek SQ6BBA zrobił taki projekt z wykorzystaniem PP9A2 - może to wystarczy?
Reply
Jacek prosisz i masz. Musiałem zamieścić w postaci projektu, bo forum makra nie daje załączyć. Z projektu możesz pobrać makro i dołączyć do swego programu SL.

Attached Files
.lay   PP9A2.LAY (Size: 1.54 KB / Downloads: 1,838)
Reply
Dziękuję bardzo, projekty wystarczyłu i już mam swoją biblioteczkę, przekaźnik jaki mnie interesował znalazłem u Rysia SP6IFN w projekcie, więc wszystko mam, dziękuję!
Swoją drogą, powoli przekonuję się do Sprint Layout, wcześniej robiłem swoje projekty w eaglu. Zaeta eagla to edytor schematów, ale obwody drukowane przyjemniej robi się w SL.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)