Wzmacniacz słuchawkowy AVT 1024 - pytanie - Wersja do druku +- HomeMade (http://sp-hm.pl) +-- Dział: Forum Praktyczno-Techniczne HomeMade (/forum-1.html) +--- Dział: Zestawy i kity (/forum-42.html) +--- Wątek: Wzmacniacz słuchawkowy AVT 1024 - pytanie (/thread-569.html) |
Wzmacniacz słuchawkowy AVT 1024 - pytanie - SQ5RIX - 02-11-2010 0:50 Koledzy! W celu nauczenia się jak lutować i jak nie mylić się przy wkładaniu elementów na płytkę, wykonałem kit wzmacniacza AVT 1024. Dla porządku załączam opis. [attachment=1753] Uwaga! Wzmacniaczyk gra !!! NIestety, gra dość głośno, pomimo skręconego prawie do zera potencjometru, a jak go zaczynam odkręcać, to wręcz ryczy. Pytanie: - czy dać większy potencjometr albo rezystor w szereg? - czy dołożyć rezystor w szereg na sprzężeniu zwrotnym? - a może jeszcze inaczej? 73, Tomek P.S. Proszę się nie śmiać RE: Wzmacniacz słuchawkowy AVT 1024 - pytanie - SQ5NWU - 02-11-2010 9:27 HEJ Wygląda to na źle podłączony potencjometr. Sprawdź czy na pewno sygnał wprowadzany na wzmacniacz wychodzi z środkowej nóżki potencjometru. Pozostałe dwie: jedna do masy druga na wejście sygnału z cd, kompa itp. Mam nadzieję że nie zamotałem zbyt mocno. RE: Wzmacniacz słuchawkowy AVT 1024 - pytanie - SQ5RIX - 03-11-2010 0:35 Dzięki - wszystko jasne Jest dobrze podłączony ale jutro wymienię na nowego alpsa, ten jest chyba lewy T. Wymieniłem na 2x100k i gra ładnie, troszkę szumi. Teraz obudowa i powinno być ok W "literaturze przedmiotu" na elektrodzie napisali że niestety szumi i już. Ale to była wprawka więc nie ma co marudzić |