Wire - nowy komunikator - Wersja do druku +- HomeMade (http://sp-hm.pl) +-- Dział: Sprawy Ogólno-Organizacyjne (/forum-8.html) +--- Dział: O Grupie HM (/forum-26.html) +--- Wątek: Wire - nowy komunikator (/thread-3136.html) |
Wire - nowy komunikator - SP9FKP - 11-09-2017 7:51 Komunikacja - to nasza domena. Ale nie zawsze radio wystarcza, wymianę doświadczeń, dyskusje techniczne i nie tylko lepiej prowadzić bezpośrednio, jak to się modnie określa "online". Jeśli masz dość hegemonii M$, który w zamian za totalną inwigilację, nieustanne gigabajtowe aktualizacje i brak wsparcia dla kogokolwiek poza ich własną kastą podsyła Ci chłam reklamowy, to wybierz Wire. To całkiem zgrabny komunikator obsługujący wszystkie najważniejsze platformy + pracę via przeglądarkę bez instalowania czegokolwiek. Do tego pełne szyfrowanie i brak reklam. To naprawdę działa. Z Pawłem SQ8MVY (który go wyszukał) testujemy program ponad kwartał i możemy go szczerze polecić do konwersacji indywidualnej i jak i w grupie. Jedyne ograniczenie, jak na razie, to obsługa maksymalnie 8 kopii/login. Po za tym wspierana jest wymiana plików, emotikony, czat i video z jakością nie ustępującą innym znanym komunikatorom. Zachęcam do zapoznania się z nim. Mój nick jest taki sam jak mój znak. RE: Wire - nowy komunikator - SQ8MVY - 11-09-2017 22:01 Piotr SP9FKP nakreślił oraz wstępnie przedstawił co to jest WIRE, ja natomiast postaram się pokazać jak założyć konto. Komunikator WIRE dostępny jest praktycznie na wszystkich systemach operacyjnych, wliczając w to smartfony, tablety... Na chwilę obecną nie będziemy zajmować się instalacją komunikatora, ponieważ całość uruchomimy w przeglądarce internetowej. Należy mieć na uwadze to, aby przeglądarka ( firefox, opera lub chrome ) była zaktualizowana oraz obsługiwała HTML5 wraz z jego rozszerzeniami. Interfejs komunikatora WIRE wspiera nasz ojczysty język, więc nikt nie powinien mieć problemu z opanowaniem obsługi. Zakładanie konta. 1. Otwieramy witrynę wire.com oraz wybieramy przycisk oznaczony liczbą "2" - jak na poniższym obrazku: [attachment=13164] 2. Jako, że zakładamy sobie konto, wybieramy "Utwórz konto", natomiast w odpowiednie pola wpisujemy: 1. nazwę pod jaką będziemy widoczni, 2. swój adres e-mail 3. Hasło do zakładanego konta Należy jeszcze zaznaczyć ptaszka przy akceptacji warunków regulaminu "4" i kliknąć w klawisz oznaczony "5" [attachment=13165] 3. Teraz zostanie wysłany do nas e-mail na adres jaki został podany w polu "2" ( patrz obrazek wyżej ) oraz naszym oczom ukaże się taki widok: [attachment=13166] Czasami bywa tak, że e-mail trafia do spamu lub zostanie wysłany z dużym opóźnieniem. 4. Zawartość otrzymanego e-maila aktywacyjnego wygląda tak: [attachment=13167] Należy kliknąć w klawisz oznaczony numerkiem "1". Spowoduje to weryfikację oraz zakończenie procesu rejestracji naszego konta. Przeglądarka powinna otworzyć nową zakładkę, w której będzie uruchomiony komunikator WIRE. Jeżeli się tak nie stanie ( mamy włączoną w przeglądarce blokadę otwierania okienek lub zakładek ) sami musimy ponownie otworzyć zakładkę, przejść do witryny wire.com oraz się zalogować. C.D.N RE: Wire - nowy komunikator - SQ6ADE - 12-09-2017 22:33 Chyba Wam się nudzi Ja tam śmigam na gg od prawie jego początku i śmiga to ok. Czasem z mesendżera korzystam ale to przez te fejsbuki . Powodzenia w promocji nowego. RE: Wire - nowy komunikator - SQ8MVY - 12-09-2017 23:15 Jedziemy dalej.... Logowanie 1. W przeglądarce otwieramy witrynę wire.com. Klikamy na "2" jak na poniższym obrazku [attachment=13194] 2. Konto mamy już założone, więc: - przechodzimy do zakładki oznaczonej "1." - wpisujemy swój e-mail, który podaliśmy przy zakładaniu konta - pole oznaczone "2." - wpisujemy hasło, które podaliśmy przy zakładaniu konta - pole oznaczone "3." - logujemy się klikając na "4." [attachment=13189] 3. Jeżeli pierwszy raz się logujemy, naszym oczom może pojawić się taki oto obrazek [attachment=13190] Klikamy więc na "1." aby przejść dalej. Jeżeli chcemy dowiedzieć się coś więcej, klikamy na "2." 4. Po kliknięciu w "1." ( obrazek powyżej ) załaduje się komunikator WIRE w wersji web. [attachment=13191] Nie mamy jeszcze żadnych kontaktów, więc jest pusto. W pierwszej kolejności przejdźmy do ekranu z ustawieniami klikając na "zębatkę" oznaczoną jako "1." 5. Ekran z opcjami ustawień wygląda tak jak na obrazku [attachment=13192] Aktywna zakładka oznaczona jest kolorem wybranym w pozycji "7.". Klikając na obrazek oznaczony "6." możemy ustawić swój avatar. Pozycje oznaczone "8." mówią same za siebie. Zakładka "1." jest domyślną - informacja o naszym koncie. Zakładka "2." wyświetla nasze urządzenia z których się logowaliśmy. Zakładka "3." jak sama nazwa mówi - różne opcje Zakładka "5." wyświetla różne informacje o WIRE Aby móc w pełni używać WIRE należy zezwolić na dostęp do mikrofonu oraz kamerki, dlatego zakładkę "4." zostawiłem na koniec. Klikając w nią przy pierwszym logowaniu powinien się ukazać obrazek taki jak poniżej: [attachment=13193] Jeżeli chcemy zezwolić na używanie kamerki oraz mikrofonu klikamy na "2.", jeżeli natomiast wystarczy nam sama konwersacja za pomocą klawiatury wybieramy "1.". C.D.N. |