Fork-Heńka... czyli jak sobie poradzić z DDS za pomocą ARDUINO - Wersja do druku +- HomeMade (http://sp-hm.pl) +-- Dział: Urządzenia nadawczo odbiorcze KF (/forum-62.html) +--- Dział: Syntezy częstotliwości i moduły DSP (/forum-74.html) +--- Wątek: Fork-Heńka... czyli jak sobie poradzić z DDS za pomocą ARDUINO (/thread-2164.html) |
Fork-Heńka... czyli jak sobie poradzić z DDS za pomocą ARDUINO - SQ9MDD - 11-10-2014 11:34 "Heniek" chyba gdzieś w akcji zaginął nam. Jeśli ktoś ma chęć coś z taką syntezką podłubać to wrzucam absolutną podstawę kodu by to odpalić i dalej rozwijać. Kod jest mocno skomentowany nie powinno być problemu z dalszym rozwojem: Kod: //*************************************************// Przepraszam że się tak wpycham z tym ale może koledzy mają ochotę podłubać. Jeśli ktoś ma arduino to może już testować, a kto wie może obok Heńka jakiś Złomek powstanie... UWAGA: Ostatnia aktualna wersja Złomka jest zawsze dostępna pod adresem: https://code.google.com/p/zlomek/ RE: Heniek - czyli prosty DDS z grafiką - SP6AUO - 11-10-2014 17:26 Witam Ryszard. Proponuję założyć nowy wątek np: dds- składak arduino. Bo te kody mają ogromną wartość naukową dla takich jak ja. Pojawiają się pytania. Żeby nie zaśmiecać Heńka, proszę o nowy wątek. Pozdrawiam. RE: Fork-Heńka... czyli jak sobie poradzić z DDS za pomocą ARDUINO - SQ9MDD - 11-10-2014 18:23 proszę RE: Fork-Heńka... czyli jak sobie poradzić z DDS za pomocą ARDUINO - SP6AUO - 11-10-2014 19:37 Dzięki. Pytanie brzmi czy ten program dotyczy wyświetlacza który kupiłem po Burzeninie 2013.(trochę mi pamięć zatarło) Płytka 43 x 43 mm. Brak napisu z nazwą.Po jednej stronie 8 pinów i po drugiej to samo. Chyba kupiłem od noki. Przerobiłem 3 kursy programowanie w C. Jakoś nie potrafię to ogarnąć.Zmontowałem m0nka bo był komplet źródłowy. Wyszło,że za wysoko postawiłem poprzeczkę. Arduino 1.0.5. ,taką wersję zainstalowałem rok temu. Gdzie można pobrać #include <AH_AD9850.h> i te inne. Postaram się trochę doczytać. RE: Fork-Heńka... czyli jak sobie poradzić z DDS za pomocą ARDUINO - SQ9MDD - 11-10-2014 19:54 Tak ten wyświetlacz nokii, to napewno da się podpiąć, popatrz w kodzie jest rozpiska które piny LCD do których pinów arduino. Kod: // inicjalizujemy wyświetlacz Pokombinuj, po zaprogramowaniu i podłączeniu powinno się coś wyświetlać. Biblioteki w załączeniu, pasuje pod arduino 1.0.4, 1.0.5., 1.0.6 pod innymi nie sprawdzałem. RE: Fork-Heńka... czyli jak sobie poradzić z DDS za pomocą ARDUINO - SP6AUO - 11-10-2014 20:28 Mam już wyświetlacz ustalony nokia 5110. [attachment=9063] mam już zainstalowany <AH_AD9850.h>. Teraz zajmę się Twoim załącznikiem. RE: Fork-Heńka... czyli jak sobie poradzić z DDS za pomocą ARDUINO - SQ9MDD - 11-10-2014 20:37 Czyli jeszcze najprostszy encoder syntezer i jakiś odbiornik kontrolny by słuchać efektów pracy... daj znać jak odpalisz Andrzej RE: Fork-Heńka... czyli jak sobie poradzić z DDS za pomocą ARDUINO - SP6AUO - 11-10-2014 20:59 Już daję. [attachment=9064][attachment=9065] nie mogę zweryfikować. Brak PCD8544.h Mam taką wersję do 5110 ale coś nie pasuje.Ten napis na dole. [attachment=9066] RE: Fork-Heńka... czyli jak sobie poradzić z DDS za pomocą ARDUINO - SQ9MDD - 11-10-2014 21:08 Tylko się upewniam, biblioteki wrzuciłeś do katalogu libraries w folderze instalacyjnym arduino? Bo wygląda na to że nie masz bibliotek. RE: Fork-Heńka... czyli jak sobie poradzić z DDS za pomocą ARDUINO - SP6AUO - 11-10-2014 21:52 Tak już są ale efektów brak. |