HomeMade
Analizator NA200 - Wersja do druku

+- HomeMade (http://sp-hm.pl)
+-- Dział: Technika Pomiarowa (/forum-54.html)
+--- Dział: Przyrządy pomiarowe (/forum-58.html)
+--- Wątek: Analizator NA200 (/thread-1962.html)

Strony: 1 2 3 4 5 6


RE: Analizator NA200 - SP8GPQ - 16-04-2018 12:44

(16-04-2018 12:24)SQ7GVU napisał(a):  Pytanie, czy to napięcie dociera do procesora. Może gdzieś po drodze jest przerwa. Takie wyniki pomiaru mocy nie maja prawa mieć miejsca!

Takie samo jest napięcie na nóżce procesora . Uruchomione są 2 kanały . Jeden na AD8307 i drugi na AD8310. Wyniki takie same . Płytka jest projektu kolegi Adama sp5fcs.


RE: Analizator NA200 - SQ7GVU - 16-04-2018 13:00

To pewnie ustawienia programu. Nie wiem, czy się różnią przy różnych NWT - mam tylko NWT-7. Może ktoś kto ma NA200 by pomógł.

Poczekajmy na odpowiedź.


RE: Analizator NA200 - SP8GPQ - 16-04-2018 13:10

Programy do obsługi są takie same WinNWT5 ze strony Sobola i WinNWT4 ze strony dl4jal.


RE: Analizator NA200 - SQ8MVY - 16-04-2018 13:48

Witaj,

Dla testu, zainstaluj sobie wersję WinNWT 4, a nie 5 jak masz obecnie. Bardzo prawdopodobne jest, że masz źle zrobioną kalibrację.


RE: Analizator NA200 - SP8GPQ - 16-04-2018 15:01

Robiłem takie próby. Przed chwilą zainstalowałem te programy na innym kompie. Jest to samo.


RE: Analizator NA200 - SP2SGA - 16-04-2018 15:16

A jaką masz wpisaną wartość generatora ?
najlepiej zrób zrzut i przedstaw.
Nie mam NA200 i nie wiem jaka wartość tam ma być
Ale ci co mają to zerkną i się wypowiedzą czy jest ok.
Pewnie to jest przyczyną błędnych pomiarów.


RE: Analizator NA200 - SP8GPQ - 16-04-2018 17:57

Tu są ustawienia[attachment=13847][attachment=13849][attachment=13848]


RE: Analizator NA200 - SQ8MVY - 16-04-2018 18:14

Wiaj,

Taktujesz DDS-a zegarem 600 MHz ? Tak wynika z pierwszego obrazka.

Zapoznaj się z tym opisem konfiguracji.


RE: Analizator NA200 - SP8GPQ - 16-04-2018 18:18

Zgodnie z postem #31 i #32
Generator 30MHz . Kwarc procesora 20MHz.


RE: Analizator NA200 - SQ8MVY - 16-04-2018 18:22

Kwarc procesora nie ma tu nic do rzeczy, bo on taktuje tylko procesor....