Logotyp HMG - Wersja do druku +- HomeMade (http://sp-hm.pl) +-- Dział: Sprawy Ogólno-Organizacyjne (/forum-8.html) +--- Dział: O Grupie HM (/forum-26.html) +--- Wątek: Logotyp HMG (/thread-511.html) |
RE: Logotyp HMG - SP4IRX - 30-11-2010 20:20 Cześć, Hi, Mam się ja z Wami ! Ale przyznam, że "bez"... zdecydowanie gorzej. Ledwo wyprofilowałem "malucha" (bez skojarzeń proszę, chodzi o obiekt na załączniku), a już widzę, że muszę mu "nóżkę" przyprawić. Czuję się jak ortopeda. Dorobię wersję Andrzeja (wszystkiego dobrego wszystkim Andrzejom, nie tylko dzisiaj !!!) i doczepię. Ale chwilę to potrwa. Miejcie litość ! Trzymajcie się i do następnego - 73! - Janusz --------------------------- EDIT: Tutaj przeniosłem wszystkie prezentowane projekty ! RE: Logotyp HMG - SP9FKP - 30-11-2010 20:47 O ile pamiętam DIP12 miałem w ręku (chyba z rosyjskiego klona PDP-11) ale nawet gdyby nie istniał to jeszcze lepiej, bo byłby właśnie "nasz", niepowtarzalny. Jestem "za". RE: Logotyp HMG - SP9MRN - 30-11-2010 20:54 (30-11-2010 15:22)sp4irx napisał(a): : Jeżeli zdecydujemy się np na coś takiego: http://www.printnet.pl/index.html?kalkulacja=1&grupa[]=K_pinsy to praktycznie ograniczają nas tylko możliwości wzroku współrozmówcy :-) bo druk może bć "prawie" dowolny - (patrz specyfikacja). Jeżeli byśmy chcieli blaszaki, czyli takiego typu jak PZK, to projekt musi być przygotowany jako B/W (bo w konsekwencji mamy do dyspozycji dwa kolory - "tło" i "wyłażący z niego metal") - ze sporymi ograniczeniami dotyczącymi minimalnej grubości linii. No i (też "w zasadzie" -koszty) powinien być wpisany w jakiś typowy kształt (prostokąt, okrąg, kwadrat) i dopiero na tym tle mógłby pojawić się właściwy znaczek. Mnie się wydaje, że znaczki z printnetu (link wcześniej) są akceptowalne zarówno ze względów cenowych jak i estetycznych - i dają większe możliwości niż te w pełni metalowe - i chyba w tym kierunku powinniśmy pójść (oczywiście nie determinując wykonawcy). MAc mrn RE: Logotyp HMG - SQ6ADE - 30-11-2010 21:22 Jak ruskie zrobiły DIP-12 to juz nie jest takie nipowtarzalne Może DIP-1 tego nikt nie przebije RE: Logotyp HMG - SP4IRX - 30-11-2010 21:28 Cześć, MAc dzięki za link. Nawet, jeśli tu by się nie przydało, to warto zapamiętać. Zgadzam się z Tobą, że pinsy to może być to o co nam chodzi. Różnorodność proponowanych kształtów powoduje, że na takim większym można by oprócz emblematu przewidzieć miejsce na znak/imię (do wpisania markerem/cienkopisem). Co zmienić, co zostawić ?...Nie widzę, że słyszę,... więc czas najwyższy zamienić pędzelek na lutownice. EDIT By nie trzeba było "biegać" po wszystkich postach tu zebrałem prezentowane poprzednio przeze mnie projekty. Pozdrawiam - Janusz RE: Logotyp HMG - SQ9MDD - 30-07-2013 0:09 Gdzie mogę zdobyć prace Janusza w jakiejś lepszej rozdzielczości? |