Trx Wolf - Wersja do druku +- HomeMade (http://sp-hm.pl) +-- Dział: Urządzenia nadawczo odbiorcze KF (/forum-62.html) +--- Dział: Transceivery HomeMade (/forum-64.html) +--- Wątek: Trx Wolf (/thread-4266.html) |
RE: Trx Wolf - SP6AUO - 20-05-2022 20:18 Informacja trochę za uboga. RE: Trx Wolf - SP4LVC - 20-05-2022 22:31 No to inaczej. https://sourceforge.net/projects/gerbv/files/co RE: Trx Wolf - SP6AUO - 21-05-2022 4:55 BOGDAN, Ogromne Dzięki. Udało się. W załączniku jeden z plików. [attachment=17650] KRZYSZTOF, Ogromne Dzięki. Twoje opisy są bezcenne. Schemat mam,podgląd mam,PCB zamówione, zostało trochę poczekać na dostawę pcb. RE: Trx Wolf - SP9XCC - 21-05-2022 9:52 Dzięki i nie ma za co Jeżeli coś wiem to powiem... U mnie po sukcesie z panelem przednim kolej na wtopę... Płyta główna podana pod napięcie, wszystkie napięcia wyszły OK. Udało się polutować bez zwarć... No to poszedłem dalej - wlutowałem procesor. Mierzę 3,3 do masy i zonk - mamy 0,00 Ohm... Sprawdzałem pod mikroskopem 3 razy zanim się zdecydowałem go zdmuchnąć... Po zdmuchnięciu procesora linia zasilania 3,3V wróciła do normy ok. 89,6 Ohm. No to zacząłem oglądać ten procesor. Po wytarciu obudowy z resztek topnika okazało się, że na obudowie nie ma żadnych oznaczeń. Zniknęły, a były... Tak więc, po ST1S10, kolejna malowanka zaliczona Zaczynam się bać co będzie z resztą... Tak więc będzie zastój w oczekiwaniu na nowy procesor. W normalnych hurtowniach i sklepach nieosiągalny... Pozostaje tylko stryjek ali... i liczenie na łut szczęścia. Dobrze, że równolegle są trzy inne rzeczy na blacie. Na nudę nie ma co liczyć. [attachment=17651] Taki sobie golasek, żeby nie powiedzieć gołodu... RE: Trx Wolf - SP6AUO - 22-05-2022 12:42 Krzysztof, podaj namiar gdzie kupić dobre ST1S10 i ten procesor. Oczywiście z góry dziękuję. Mam wrażenie,że zaczyna brakować na rynku wiele elementów, a chińskie nie zawsze są prawdziwe. RE: Trx Wolf - SP9XCC - 22-05-2022 13:13 Andrzeju, Nauczony swoim własnym błędem nie próbuję drugi raz zamawiać ST1S10. W ich miejsce zaimplementowałem mini przetwornice "mini 360" dostępne na znanym portalu... allegro. Są one regulowane w szerokim zakresie. Ustawiam potrzebne napięcie, mierzę po wylutowaniu potencjometr i dobieram stały rezystor. Przetwornica daje do 3A prądu ciągłego. Zarówno na płycie czołowej (3,3V), jak i na płycie głównej (5V) coś takiego zaimplementowałem. Procesor zamówiłem drugi, oczywiście u innego dostawcy na Ali. Czekam, jak przyjdzie to od razu na płytę i do sprawdzenia. U tego sprzedającego komentarze są dobre. Ludzie brali między innym do Wilka... link Zobaczymy. Poprzedni brałem w VISEN Electronic chips store. Odpisali mi, na moją informację że otrzymałem reprint, że to niemożliwe, że każdy procesor przed wysyłką jest sprawdzany... Ciekawe jak, jeśli jest zapakowany w fabryczny blister... Dziś dzień mechaniczny. Drukują się pokrętła do enkodera - dwie wersje 38 i 50 mm. Organizuję mechanicznie panel przedni z wyświetlaczem i płytą główną. Jak będzie czas i możliwość to później wrzucę jakieś fotki... RE: Trx Wolf - SP5TAA - 22-05-2022 14:34 Cześć Panowie, pytanie do Krzysztofa SP9XCC, czemu nie brałeś w Kamami - ja kupiłem u nich i dla siebie i dla kolegi z Węgier, a widzę że są znacznie taniej niż nawet u Chińczyków i oba działają bez niespodzianek... Powodzenia i twórczych sukcesów. Witek . RE: Trx Wolf - SP9XCC - 22-05-2022 15:28 Witam, Ostatnio, jak złożyłem zamówienie w Kamami na procesor, to miła pani napisała do mnie, że niestety, ale nie mają... I tak jakoś zostało. Na stronie jest, a w rzeczywistości nie ma. Zapytam, jeśli mają to kupię Dziękuję za podpowiedź. Czasami człowiek szuka daleko a jest pod nosem... Złożyłem zamówienie w Kamami Trochę się dzieje, mimo że to niedziela... Wydrukowałem na próbę w białym PLA pokrętła. Obydwa dobre, ale to z FT101 wygrywa Teraz się drukuje w PET-G na czarno... [attachment=17652] [attachment=17653] Płyta czołowa "zaopatrzona" w wyświetlacz i główny enkoder na stałe. [attachment=17654] Z tyłu widać przetworniczkę... [attachment=17655] Na płycie głównej (znowu bez procesora) też przetworniczka się zadomowiła. [attachment=17656] Jak się wydrukuje PET-G to zobaczymy co lepiej do ręki pasuje... Mam jeszcze ABS, ale komora rozebrana i nie ma zbytniej ochoty jej składać na tak mały wydruk... Czarne też jest, jeszcze ciepłe, prosto "z pieca"... [attachment=17660] RE: Trx Wolf - SQ9MTS - 22-05-2022 17:07 Zamienię płytę RF-UNIY-RU4PN-rev5.1 na wersję RF-UNIT-QRP Czesiek RE: Trx Wolf - SP9BSL - 23-05-2022 11:41 Mała podpowiedź: zamiast ST1S10 można użyć ST1S40, są dostępne (Mouser, Farnell) - nie ma różnicy w działaniu. Co do Kamami - niestety, tak to u nich jest - zawsze przed zamówieniem warto zadzwonić lub wysłać maila, odpowiadają nawet w niedzielę Krzysztof - ładna gałeczka. Rysowałeś czy pobrałeś gotową? |