UWAGA !!! WIRUSY na SP-HM !! - Wersja do druku +- HomeMade (http://sp-hm.pl) +-- Dział: Sprawy Ogólno-Organizacyjne (/forum-8.html) +--- Dział: O Grupie HM (/forum-26.html) +--- Wątek: UWAGA !!! WIRUSY na SP-HM !! (/thread-1645.html) |
RE: UWAGA !!! WIRUSY na SP-HM !! - SP9OYN - 11-04-2013 20:40 (10-04-2013 20:11)SP8NTY napisał(a): Wirus jak grypa, da się leczyć. Sami wysyłamy i sami narzekamy. Taaaa, a świstak zawijał ... Od czego jest administracja forum ? RE: UWAGA !!! WIRUSY na SP-HM !! - SQ9MDD - 15-04-2013 10:52 (11-04-2013 20:40)SP9OYN napisał(a): Taaaa, a świstak zawijał ... Jak to od czego, od zarabiania cholernych kokosów na tym forum... Administracja robi co może w miarę swoich sił i wolnego czasu. Ale dziękuję koledze za docenienie pracy, bez Ciebie ten dzień byłby zbyt radosny. RE: UWAGA !!! WIRUSY na SP-HM !! - SP9OYN - 15-04-2013 18:12 (15-04-2013 10:52)SQ9MDD napisał(a):(11-04-2013 20:40)SP9OYN napisał(a): Taaaa, a świstak zawijał ... Nie wiem do czego pijesz kolego. Napisałem już, więcej nie zgłoszę błędów, ani wirusów. Zamiast być mi wdzięcznym, to jeszcze masz pretensję ??? RE: UWAGA !!! WIRUSY na SP-HM !! - SP4BK - 15-04-2013 18:28 Nie drapcie się, dziewczynki ...... RE: UWAGA !!! WIRUSY na SP-HM !! - SQ1GYQ - 15-04-2013 18:39 Jak dzieci Pozdrawiam Andrzej RE: UWAGA !!! WIRUSY na SP-HM !! - SQ5RWU - 15-04-2013 19:22 Merytorycznie. http://www.google.com/safebrowsing/diagnostic?site=sp-hm.pl google nie widziało wirusów żadnych na stronie, więc nie jest to (chyba!) coś ewidentnego. W screenie w pierwszym poście wątku jako wpisany na przeglądarkę adres widzę sp-hm.pl (strona główna). Czy kolega Janusz SP9OYN może potwierdzić, że tak było? Myślę, że pomocne byłoby też, gdyby koledzy odczytali w logach swoich programów, który konkretnie plik spowodował alarm. Na koniec małe zestawienie programów i osób które zgłaszały problemy. Eset SS SP9OYN Symantec SP5CII NIS SP8LNG Kasperski SP8BAI Avast SP3VPA AVG-Free SQ4BJO RE: UWAGA !!! WIRUSY na SP-HM !! - SP9OYN - 15-04-2013 20:13 (15-04-2013 19:22)SQ5RWU napisał(a): Merytorycznie.To jeszcze nic nie znaczy, gogle nie przeglkąda co chwilę. Cytat:W screenie w pierwszym poście wątku jako wpisany na przeglądarkę adres widzę sp-hm.pl (strona główna). Czy kolega Janusz SP9OYN może potwierdzić, że tak było?Tak było, potwierdzam. Cytat:Myślę, że pomocne byłoby też, gdyby koledzy odczytali w logach swoich programów, który konkretnie plik spowodował alarm.Nie trzymam tak długo logów. Należy domniemywać, że index.htm (lub html) Cytat:Na koniec małe zestawienie programów i osób które zgłaszały problemy. SQ4BJO oraz SQ1GYQ trochę szacunku dla innych użytkowników. RE: UWAGA !!! WIRUSY na SP-HM !! - SQ9MDD - 15-04-2013 20:32 Janusz piję do twoich nie na miejscu komentarzy (zacytowany). Pierwszego postu nie skomentowałem. ...dobra już nie będę... Janusz mi zawleczkę zerwał. RE: UWAGA !!! WIRUSY na SP-HM !! - SQ1GYQ - 15-04-2013 21:54 Witam Z całym szacunkiem dla wszystkich chodziło tylko o przepychanki słowne, natomiast jeśli chodzi o reakcji administratora na pewno jest ona szybka i wcale nie musi nam meldować "tak wirusy pozabijane ", jeśli się pojawia sygnał że coś jest nie tak , to forum jest obserwowane czy coś złego się nie dzieje. Co jak co ale jeśli chodzi o bezpieczeństwo na tym forum to możemy być pewni że jest bezpiecznie. Pozdrawiam Andrzej RE: UWAGA !!! WIRUSY na SP-HM !! - admin - 15-04-2013 23:51 Widząc, że jest zainteresowanie tematem wyjaśniam: Wirusy na forum są usuwane natychmiast po ich zauważeniu. Niestety potrafiły atakować wielokrotnie i skutecznie. Stąd złudzenie, że długo nie są usuwane, a to już ich nowa wersja. Każda ich odkrycie jest cenne, bo w zależności od zabezpieczenia nie każdy je widzi u siebie. Admin |