HELI-PEX - Wersja do druku +- HomeMade (http://sp-hm.pl) +-- Dział: Technika Antenowa (/forum-47.html) +--- Dział: Anteny (/forum-49.html) +--- Wątek: HELI-PEX (/thread-525.html) Strony: 1 2 |
RE: HELI-PEX - SP8RHP - 06-05-2011 0:32 Czesc Jarek... Ja postawilem rure 13m , ale ze sie sasiedzi burzyli to ja powaliłem. Rura fi 180mm pomarańczowa 2 rury+3/4. Co do modelowania... po testach z antena,sprawnosc jest znikoma. Jak chcialeś...mówisz i masz model ;zrobiłem z odczepem ,lecz zwiazane to było ze zmiana segmentacji na 1 segmencie(tak segmencie) zreszta popatrzysz na *.nec to zobaczysz w rozpiscez 1:1 na 1:11. I tak do konca nie jestem przekonany ale wyciagnalem z anteny zasilanej z odczepu SWR 1.22 )) 42.2+j4.92 , ktore nie przekonuja mnie do konca. Na symulacji zasilania na 2-gim segmencie SWR jest juz od 5 w góre ;(((. Tylko brakuje mi strat w antenie w obliczeniach ((...jakas idealna??? czy cuś ????.Straty na strukturze musza być!!!. W załączniku oczywiście nec-owski plik. P.S. Nie mialem net-a ...rekonfiguracja sieci domowej z wi-fi do normalnej na rj45)-> 10Mb/s teraz. (04-05-2011 14:05)SP3SWJ napisał(a): Robert... zapodaj prosze jakąś fotkę swojej anteny :-) bo w końcu nie wiem jaka wersję PEXa masz RE: HELI-PEX - SP3SWJ - 06-05-2011 8:57 ... formatowałem PF to NECa na razie nie mam.... jeszcze... o twojej antenie nadal nie wiem 5 punktów i nie potrafie sobie wyobrazic co masz na ogrodzie :-( - z czego promiennika - PEX - jak a średnica rury (średnica spirali) - jaka długa rura (średnica spirali) - jaki skok spirali - ( czy stały) - ile przeciwwag - czy uziemione przeciwwagi |