Heniek - czyli prosty DDS z grafiką - Wersja do druku +- HomeMade (http://sp-hm.pl) +-- Dział: Urządzenia nadawczo odbiorcze KF (/forum-62.html) +--- Dział: Syntezy częstotliwości i moduły DSP (/forum-74.html) +--- Wątek: Heniek - czyli prosty DDS z grafiką (/thread-1763.html) |
RE: Heniek - czyli prosty DDS z grafiką - SQ7OVV - 17-09-2013 8:27 Widziałem ten wynalazek w Burzeninie. Czekam na publikację, bo z autorem z powodu nieobecności pogadać się nie dało. Dobrze, że Spike choć przytaszczył całość do pokazania. Pozdrówka Kuba RE: Heniek - czyli prosty DDS z grafiką - SP9MRN - 17-09-2013 12:28 Kuba "juszsz". Ja dopiero wróciłem (z powodu tego nieszczęsnego wyjazdu nie mogłem być w Burzeninie). Ogarniam to "papierowo", tym bardziej, że muszę pilnie w postaci "publikowalnej" podesłać Waldkowi. Liczyłem na to, że uda mi się w nocy to sklecić, ale jestem tak zmęczony, że dałem nosem w klawiaturę... Szczątkowe postaram się zamieścić już dzisiaj. Maciek mrn RE: Heniek - czyli prosty DDS z grafiką - MONSEN - 30-09-2013 17:23 Takiej właśnie syntezy szukam od jakiegoś czasu. Wbrew pozorom opis DDS-a opartego na łatwo dostępnych i dosyć tanich modułowych elementach trudno znaleźć, a jeśli już to dokumentacja jest zazwyczaj mocno niekompletna. Mam nadzieję, że "Heniek" lada dzień wyłoni się zza zakrętu. Krzysiek RE: Heniek - czyli prosty DDS z grafiką - SO5AAN - 01-10-2013 22:07 Wyświetlacz przypomina mi trochę ten z ft-817. Super do wielopasmowego małego urządzenia qrp. RE: Heniek - czyli prosty DDS z grafiką - SQ7OVV - 04-01-2014 13:03 No i.....nadal nic nie widzę. Może nie wiem, gdzie szukać? Zapodaj coś, Maćku. Pozdrówka Kuba RE: Heniek - czyli prosty DDS z grafiką - SP9MRN - 06-01-2014 16:10 Kuba, mam cały czas totalną masakrę, wyjazd za wyjazdem. Nawet do PDFu wpadam raz na 2 miesiące a mam 40 metrów. Już nie chcę obiecywać, bo na świnię wychodzę. Zawsze jest szansa, że mnie zwolnią i jako bezrobotny będę miał więcej wolnego. Dołożę starań. 73 MAc RE: Heniek - czyli prosty DDS z grafiką - DA_KAR - 10-07-2014 18:53 (06-01-2014 16:10)SP9MRN napisał(a): Zawsze jest szansa, że mnie zwolnią i jako bezrobotny będę miał więcej wolnego. Maćku, naprawdę mamy porzucić wszelkie nadzieje? To co masz nie nadaje się do opublikowania? Teraz sezon urlopowy, może znajdziesz chwilę gdy będzie padało. ;-) 73 Darek RE: Heniek - czyli prosty DDS z grafiką - SP9MRN - 11-07-2014 10:59 Szanse na reaktywację są coraz większe. Przemek SQ9NJE naprawił największy błąd w założeniach i zamiast debilnego (mojego) przepisywania tablic z częstotliwościami zrobił eleganckie struktury i indeksowanie VFO. Można przyjąć, że to co mnie położyło na łopatki zostało przez niego ogarnięte. Dzięki publiczne. Praca wraca do normalnego trybu - czyli na pewno nie szybko, ale myślę, że konsekwentnie. Muszę dorobić sobie trochę hardware i startuję z robotą. Przepraszam, najpierw powieszę antenę. MAc mrn RE: Heniek - czyli prosty DDS z grafiką - SP6IFN - 11-07-2014 22:23 Cytat:Praca wraca do normalnego trybu - czyli na pewno nie szybko.....Też za Heniem tęsknię..... Rysio! RE: Heniek - czyli prosty DDS z grafiką - DA_KAR - 05-10-2014 12:44 Heeniek!!! Heeniek!!! Heeniek!!! Może trochę dopingu coś pomoże/przyśpieszy. |