Piligrim SMD z DW Radio - Wersja do druku +- HomeMade (http://sp-hm.pl) +-- Dział: Urządzenia nadawczo odbiorcze KF (/forum-62.html) +--- Dział: Transceivery HomeMade (/forum-64.html) +--- Wątek: Piligrim SMD z DW Radio (/thread-1593.html) |
RE: Piligrim SMD z DW Radio - ORINOCO - 10-03-2015 21:04 U mnie jest problem z SI570 od częstotliwości RX 28Mhz (przy częstotliwości wychodzącej z SI570 x 4). Prawdopodobnie jest za niska amplituda sygnału. Od 24Mhz słychać enkoder. Planuję zastosować jakiś bufor. RE: Piligrim SMD z DW Radio - SQ4AVS - 10-03-2015 21:27 Raczej scalaki już się nie wyrabiają w układzie kształtowania sygnału kwadraturowego RE: Piligrim SMD z DW Radio - SQ4CTM - 11-03-2015 22:56 Witam chciałbym zaprezentować moją skromną homodynkę Piligrim z DW-Radio, po usunięciu wad fabrycznych radio pracuje b.dobrze oraz ma wyśmienite audio RE: Piligrim SMD z DW Radio - SP5MET - 14-03-2015 13:34 Ładnie to poukładałeś. Słyszałem niedawno Ciebie oraz Twoje radio. Całkiem fajnie było Cię u mnie słychać. Mówiłeś akurat o swojej konstrukcji i antenie, krótkim LW. Akurat tak się zatrzymałem przy przeszukiwaniu pasma bo podałeś też swoje QTH w którym spędziłem ponad pół życia i skąd pochodzę Miałem chęć się odezwać ale niestety dopiero składam swojego PILIGRIMA i na KF chwilowo jestem tylko odbiorczo. Chcę zapytać, jakie PA masz u siebie w urządzeniu. Właśnie jestem na etapie gdzie muszę zdecydować się na to jaki stopień mocy zastosować w moim TRX. Wystarczy mi max 20W bo docelowo mam prawie ukończone PA na lampach gdzie do wysterowania wystarczy mi 10W. Chcę zrobić taką hybrydę. Połączyć nowatorską konstrukcję PILIGRIMA z lampami Ale to tak dla "mania" mocy w zapasie bo docelowo interesuje mnie praca QRP mimo średnich warunków antenowych. Brakuje mi do uruchomienia piligrima bloku PA i bloku LPF. Pozdrawiam RE: Piligrim SMD z DW Radio - SQ4CTM - 14-03-2015 19:47 Witaj wejdź w dział wzmacniacze mocy i jest tam założony mój wątek PA zza wschodniej granicy i taką końcówkę używam z której jestem b.zadowolony,życzę udanej konstrukcji Piligrima. RE: Piligrim SMD z DW Radio - SP5MET - 16-03-2015 14:55 Dzięki za podpowiedź. Zbieram części i chyba to poskładam. Póki co to wczoraj skończyłem syntezer na Si570. Obyło się bez większych problemów. Przy pierwszym uruchomieniu strasznie się zamulał ale przypomniałem sobie że w ustawieniach nie wyłączyłem dzielnika przez 8. Po poprawieniu jest wszystko ok. SQ4CTM znowu słyszałem wczoraj Twojego Piligrima na 40stce Ładna modulacja. Chciałbym Was zapytać o NOTCH FILTER. Wiem że bez tego radio trochę kalekie będzie. Jak to pożeniliście z płytką DW Radio ? Jest jakiś "gotowiec" na to? Bardzo bym chciał to zamontować od razu. Stojące nośne są udręką czasem. Pozdrawiam! Tomek RE: Piligrim SMD z DW Radio - SP9WUY - 27-05-2015 23:38 Witam Chciałem zapytać jak współpracuje synteza/sterownik Adama z płytką dw_radio Z góry bardzo dziękuje za informacje Pozdrawiam Andrzej RE: Piligrim SMD z DW Radio - SP5TAA - 28-05-2015 1:12 Ja do SP5MET, trochę późno ale może się przydać, doskonałym rozwiązaniem do Piligrima jest układ pik-notch filtra zapożyczony z Cataliny, której opis był w ,,Konstrukcjach dla Zaawansowanych" Janeczka(chyba)... Powodzenia. Witek, SP5TAA. RE: Piligrim SMD z DW Radio - SP3TUM - 30-09-2015 12:00 Witam. Stałem się posiadaczem filtrów pasmowych do Piligrima wyprodukowanych przez DW Radio ( V 1.0 10/13 ), ale nie mam żadnej dokumentacji. Pisałem do producenta i przysłali mi tylko schematy obu wersji płytki głównej Piligrima twierdząc, że opisu filtrów nie mają. Może ktoś z kolegów ma schemat tej płytki ? Będę wdzięczny za każdą pomoc. Krzysztof SP3TUM RE: Piligrim SMD z DW Radio - SQ1GYQ - 30-09-2015 18:53 Witam Podaj adres mailowy do podeśle schemat mam do wersji v1 bo taką kupiłem Pozdrawiam Andrzej w sumie mogę tu zapodać schemat pozdrawiam Andrzej |