17-11-2014, 15:33
Witam mam następujący problem i proszę o pomoc bardziej doświadczonych kolegów z forum.
Chciałbym sobie sprawdzić 2 lampy GU32 czy świecą. Chciałem z nich zrobić sobie taki żarzący gadżet na biurko tylko nie wiem jak je podłączyć pomoże ktoś ?
Znalazłem w sieci coś takiego jak w załączniku i wynika z tego ze żarzenie jest na nodze 1,5 i 7 i co dalej ?
P.S. Dostałem taką odpowiedź na jednym z for
"
Tak też zrobiłem i podłączam w następujący sposób. Napięcie podaję ze stabilizowanego transformatorowego zasilacza z zakresem 0,7V do 15,6V oraz 25/30A.
Wychodziło by na to że lampy (bo sa dwie) są uszkodzone ?
Chciałbym sobie sprawdzić 2 lampy GU32 czy świecą. Chciałem z nich zrobić sobie taki żarzący gadżet na biurko tylko nie wiem jak je podłączyć pomoże ktoś ?
Znalazłem w sieci coś takiego jak w załączniku i wynika z tego ze żarzenie jest na nodze 1,5 i 7 i co dalej ?
P.S. Dostałem taką odpowiedź na jednym z for
"
Cytat:Zarzenie lampy może być dokonane w dwóch wariantach - 12,6V i 6,3V. Dla pierwszego wariantu należy napięcie 12.6V podłaczyć na nóżki 1-7. Dla drugiego wariantu nóżki 1-7 łączą się między sobą i napięcie 6,3 V podłacza się na zjednoczone nóżki 1-7 i nóżkę 5 ."
Tak też zrobiłem i podłączam w następujący sposób. Napięcie podaję ze stabilizowanego transformatorowego zasilacza z zakresem 0,7V do 15,6V oraz 25/30A.
Wychodziło by na to że lampy (bo sa dwie) są uszkodzone ?